Nissan Primera: 6e versnelling

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 DCT

De 6 e versnelling springt er uit als ik meer gas(dus hogere toeren) geef; rijd ik een laag toerental en houd ik dat toerental aan dan blijft de versnelling er in, maar geef ik ineens gas om bijvoorbeeld in te halen dan schiet de versnelling er uit.
Rijd ik met mijn caravan dan schiet hij niet uit de 6e versnelling.
Kan iemand mij vertellen wat de oorzaak is en of dit eenvoudig op te lossen is.
Ik houd de versnellingspook nu vaak vast als ik in de 6e versnelling wil rijden maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Graag reacties en alvast bedankt.

Bert.

bertje17

Geplaatst door bertje17 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

De oorzaak kan natuurlijk liggen in het inwendige van de bak, Maar voordat je deze gaat demonteren moet je eerst controleren of de biening voldoende gelegenheid heeft de versnelling volledig in te schakelen. Daarnaast kan bv door iets wat loszit of speling in de ophanging van de bak? bij bepaalde omstandigheden aan bediening getrokken worden.

ad strik (0), 12 jaar geleden

hallo misschien zijn de motorsteunen wel slecht dat de motor te veel kan kantelen en hem dan uit de versnelling trekt heb ikzelf ooit gehad met een renault megane van mn zoon gr ad

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.