Nissan Primera: Abs lampje primera p11 bouwjaar 1996

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2000

Hallo allemaal, van mijn primera 2.0 se van 11-96 (type p11) gaat vaak (niet altijd) het ABS lampje tijdens de rit branden, het ABS is dan uitgeschakeld. Voordat het lampje gaat branden hoor je van allerlei bijgeluiden (ABS pomp?) ondere de motorkap. Het lijkt wel of hij van alles aan het bijregelen is. Wat kan dit zijn? Hoe kan ik voor de APK eventueel het ABS-lampje uitschakelen. Ik heb het al geprobeerd met de zekering bij de stuurkolom en die onder de motorkap, maar dan brandt het lampje konstant. Kan ik evt de relais eruithalen om het lampje uit te schakelen? Ik lees veel over een gebroken krans op de homokineet als oorzaak, is dit een dure reparatie?

Groeten Bert

Bert1164

Geplaatst door Bert1164 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Voor de apk zal het abs-lampje moeten weken, dus uitschakelen levert 'n afkeuring op.
Laat eerst eens uitlezen of er fouten aanwezig zijn en of de sensoren goed werken.

Gr.

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

moet je even bij meen nissan of fiat kijkenstaat een indentiek probleemis al een ruime topic over

carp (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je abs ring is gebroken gaat je lampje niet branden ,Kijk eens naar je massadraad van de abspomp,die zit met een boutje vast of ie geroest is.Even goed schuren en nieuw boutje.probeer dat eens.

Bert1164 (0), 17 jaar geleden

Hallo Rene, de massakabel was oke, ook alle stekkerverbindingen zien er goed uit. De Relais van het abs zijn beide goed. Het vreemde is dat er in het begin geen lampje brandt, maar je hoort wel duidelijk wat bijgeluiden van het abs, alsof hij konstant iets aan het bijregelen is, vervolgens gaat het lampje aan bijv. na 4 bochten en alle bijgeluiden houden op. Kan ik bij de wielen nog wat kontroleren? Wie heeft goede raad?

Groeten Bert

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

alles goed schoonmaken
sensoren
stekkers
tandkrans
banden spanning gelijk maken

carp (0) PRO, 17 jaar geleden

Je kan het abs systeem ook nog even uit laten lezen bij een nissan dealer.

sleutelman (0), 17 jaar geleden

Hallo Bert
voordat je de eerste keer wegrijd voert de ABS een zelftest uit en dit is inderdaad voor sommige mensen goed te horen gelukkig voor jou is er nog niets mis met je gehoor
Je kan zelf een ABS remproef doen ga op een verlaten vlakke schone en droge weg (let op geen verkeer achter ) even bij een snelheid van +/- 30 km vol in de remmen
schrik niet want je auto gaat bij een juist werkend systeem schudden en kraken en je moet dan zeker recht op de weg staan ,zoniet moet je snel naar de dealer uit laten lezen met de Consult zo heet dat apparaat dit is niet zo veel werk
wens je nog veel veilige kilometers
groet van de sleutelman

Bert1164 (0), 17 jaar geleden

Hallo allemaal, inmiddels heb ik ook beide abs ringen voor gekontroleerd, die zijn gewoon goed. Ik denk dat ik het geheugen maar even laat uitlezen bij de dealer. Het zal iets heel ongebruikelijks zijn. Ik houd jullie op de hoogte van de bevindingen,

groetjes,

Bert928

andy398 (0) PRO, 17 jaar geleden

zal waarschijnlijk één van je voorste abs sensoren zijn die defeckt is

Bert1164 (0), 17 jaar geleden

Hallo Andy,
bedankt voor je antwoord, het zou eens heel goed kunnen zijn dat er een sensor kapot is. Heb je enig idee wat dit gaat kosten?

Groetjes Bert

andy398 (0) PRO, 17 jaar geleden

denk ongeveer tussen de 200 a 250 euro

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.