Nissan Primera: Verlichting Primera 1995

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Ik heb sinds kort een probleem met mn verlichting (dimlicht). De rechterkoplamp gaat bij inschakelen van de verlichting vaak niet direct aan, meestal een paar minuten later. Als ik de inschakelknop aan de stuurkolom dan een paar kaar heen en weer draai doet hij het vaak wel. Ik dacht in eerste instantie aan de lamp zelf en ik heb de stekker verbinding goed nagekeken, maar die is in orde. Het is echt dat de lamp geen stroom krijgt. Zit er nog iets van een relais tussen de schakelaar en de lamp zelf dat kapot kan zijn? Het lijkt me sterk dat het in de schakelaar aan de stuurkolom zit want ik neem toch aan dat die niet 2 afzonderlijke koplampen schakelt? Wie o wie?

Hans100

Geplaatst door Hans100 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hb4246 (0) PRO, 17 jaar geleden

De stuur kolom schakelaar gaan wel eens stuk van dit type.
En dan heb je dezelfde klacht.
Ook branden de stekken op de H4 lamp wel eens door (dit is meestal goed zichtbaar)

Maar meten is weten

carp (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik denk ook dat het je schakelaar is ,als het zeker je wilt weten moet je aan de schakelaar rommelen,geforceerd draaien en aan en uit achter elkaar.

sleutelman (0), 17 jaar geleden

Hallo Hans uit Delftgauw
het verhaal van die andere Hans uit Ommen klopt ook wel
de schakelaar stuurd beide koplampen aan zonder relais en heeft zeker een vervuild kontact in de schakelaar als je op de sloop gaat van micra passen ze ook wat betreft de montage en aansluit stekker
veel succes van de sleutelman

sleutelman (0), 17 jaar geleden

Hans ik was de noodoplossing vergeten
een draadje van links bijtrekken
groet sleutelman

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.