Nissan Almera Tino: A/C blijft aan, ook met A/C switch uit.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik heb het volgende probleem, A/C pomp en systeem (A/C Fan) blijven aan als de A/C switch wordt uitgeschakeld. Ook na contact af en opnieuw starten, blijft A/C aan.

Als de blower naar stand 0 gaat, schakelt het systeem wel uit, dus geen mechanisch defect in de koppeling van de A/C compressor.
Ook het verwijderen van de A/C (10 Amp) zekering doet de A/C compressor stoppen (niet de A/C Fan).

Detail, het lampje van de A/C schakelaar gaat wel keurig aan en uit.

Misschien van belang: recentelijk een trekhaak (bosal) onder deze wagen geplaatst, kabelset met originele stekkers gebruikt. (Accu-pool los gehad tijdens plaatsen trekhaak)

Waar moet ik dit zoeken? Iemand ervaring met dit probleem, ik ben net in bezit van deze wagen, heb nog geen enkele sleutel ervaring aan de Nissan, wel andere merken. Iemand een Electrisch schema van de Tino beschikbaar?

Gaarne hulp.

Marco B

Geplaatst door Marco B (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kombikart (0), 16 jaar geleden

Lees eens in het boekje na of er bepaalde standen van de verwarming zijn waarbij de airco ook automatisch inschakeldt.
Rijd zelf een Focus en weet dat als ik de ventilator op 3 of meer zet met de verwarmingskeuzeschakelaar op de voorraam of voorraam/voeten de airco ook inschakeld zonder dat het lampje aan gaat.

Marco B (0), 16 jaar geleden

Is opgelost, kreeg mailtje van Nissan dealer. Is normaal bij Nissan, indien de selectie schakelaar voor de luchtstroom op raam staat. Staat niet in het instructie boekje. Logica kan ik wel volgen, echter laat dan ook het A/C lampje aangaan. (zoals bij Fiat, max. defrost) Is voor mij logischer, maar goed. Dit verklaart volgens mij ook de klachten die je ziet op veel forums over brandstof gebruik van de Tino en misschien wel in het algemeen bij Nissan, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid is het meerverbruik theoretisch rond de 6-7 procent bij ingeschakelde A/C. (Ik vraag me af hoeveel mensen dat weten, zal geen verkoper over beginnen) Het blijven energie verslinders/vernietigers. Mijn persoonlijke mening is dat dit soort logica niet nodig is. De bewuste gebruiker schakelt zijn A/C alleen in indien de omstandigheden dat eisen. Misschien ben ik wel te milieu en prijs bewust.

Hoe dan ook, het is duidelijk.
Hoe dan ook

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.