Nissan Almera: Condensor defect?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 automaat

Mijn airco weigerde dienst, aan de garage voorgelegd. Moet opnieuw worden afgevuld, maar de condensor zou kapot zijn volgens mijn garage; kosten E 700, incl afvullen airco. Nu zijn mijn vragen: Waar zit de condensor? Is die makkelijk te vervangen? Is E 700 een normale prijs? Zijn condensors op de sloop te halen?

Groet,

Herman

HerZon

Geplaatst door HerZon (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

De condensor zit vlak achter de bumper. Mogenlijk is die lek geraakt door een steen oid. Of je er verstandig aan doet om er een op de sloop te halen weet ik niet, dat zal je denk ik zelf ook wel begrijpen. Maar je zou een dief van je eigen portemonee zijn.............(je weet wel). Of 700 een normale prijs is zou ik zo niet durven zeggen. Als je mij een chassisnummer mailt dan kan ik zien wat alleen het onderdeel al kost.

Groetjes Ton

lockefeer (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoi Herman,

De condensor kan je inderdaad het best niet van de sloop halen. Het risico dat deze ook rot is is aanzienlijk.
Deze zit overigens voor de koelvloeistof radiateur. (dus altijd het eerst in de steenslag troep etc)
De condensor kost ongeveer 200 Euro. Let op, de filter droger moet ook worden vervangen i.v.m. vocht in de drogerkorrels (systeem is open geweest). Deze komt ongeveer op 50 Euro.
Vervangen duurt ongeveer 3 uur en een vulling incl. arbeid gemiddeld 100 Euro.

Groeten,

Jeroen

marwess (0) PRO, 16 jaar geleden

hoi herman de prijs is ongeveer 325 a 350 euro voor je condensor met filter/droger,monteren,en vullen en wat betreft van de sloop ,kun je beter niet doen met deze onderdelen je weet nooit wat er is gebeurt met de onderdelen en garantie krijg je er niet op dus denk daar goed over na

gr
martin

JEROEN5326 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ga eens shoppen bij Van Deijne (www.deijne.nl) en bij DSP uit Wijchen voor je onderdelen, monteren mag (universeel) niet meer kosten dan een eurie of 125-150.

SUC7 Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.