Nissan Sunny: Accu Spanning niet stabiel

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Onlangs begon mijn laadstroomlampje te 'knipperen'. Omdat ik dit zelf nogal vreemd vond (ik dacht dat zoiets alleen aan/uit kon zijn) ben ik hiermee direct naar de garage gegaan. (Nissan Dealer).

Het laadstroomlampje knipperde bij een laag toerental (stationair) zichtbaar, ca. 2x tot 3x per seconde, en bij verhoogd toerental ging het knipperen ook sneller. Hier was dus een duidelijk verband.

De garage stelde de diagnose dat de dynamo aan zijn eind was. Dit leek mij aannemelijk gezien het probleem. Ze hebben de volgende dag de dynamo vervangen door een gereviseerd model. Dit is ongeveer 1 week geleden.

Vanmiddag toen het een beetje begon te schemeren zat ik in mijn auto met de verlichting aan. Ik stond in de rij voor het stoplicht en het viel mij op dat mij koplampen 'knipperden', zoals ook het laadstroomlampje deed. Toen ik eens wat langer op mijn dashboard bleef kijken zag ik dat de verlichting daar ook meeknipperde.

Kortom: alles knippert bij een stationair toerental. Het is niet aan/uit, maar gewoon - flink stuk minder dan gewoon. Het lijkt alsof de spanning niet stabiel is en deze steeds wegzakt van 14V naar 10V.

Weet iemand waar de oorzaak van dit probleem zou kunnen liggen?

ArjenvT

Geplaatst door ArjenvT (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dynamo is blijkbaar toch niet helemaal lekker. Even spanning en amperes (latan) meten. Tussen alle goeie zou best eens 'n mindere kunnen zitten.........

Gr.

Paulus8636 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zijn alle kabelverbindingen in orde? Massakabel?

Gr.
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.