Nissan Sunny: stotteren inhouden

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4lx

Ik heb een Nissan Sunny 1.4 automaat van 92 met origeel maar 75.000 km's, naar mijn idee nog lang niet versleten. Hele fijne kar maarrrr...............als de motor koud is loopt hij als een zonnetje, bij een warme motor doet ie inhouden en stotteren. Ontsteking heb ik vernieuwd tot aan de bougiekabels aan toe dus moet het probleem gezocht worden in de brandstofvoorziening. Nu heb ik diverse verhalen gelezen over "Sunnyritis" dat het een kwaal is bij de 1.4 en 1.6 motoren. Toch is het een en ander me niet duidelijk. Lambdasonde? Sproeier? Ventiel? You tell me. Is er iemand die dit probleem ook kent en wat de oplossing is voor ik wanhopig naar de dure Nissandealer toe stap?

mr.viking

Geplaatst door mr.viking (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

p van g (0) PRO, 17 jaar geleden

probleem is zeer waarschijnlijk de desas af stelling,nissan heeft hier van afstel gegevens. bij dit soort carburatuur zit er een af gestopte plug voor een af stel schroef. deze afstel schroef bevindt zich aan de achter zijde schutbord zijde.

p van g (0) PRO, 17 jaar geleden

hoe zijn de lamda en co waarden zijn die veel te hoog? mogelijk elektrische regelnaald in de carburateur.

mr.viking (0), 17 jaar geleden

bedankt p van g, wat is de desas afstelling? En kan je mij vertellen waarom het gestotter en inhouden dan niet gebeurt bij een koude motor?

p van g (0) PRO, 17 jaar geleden

mr viking geef me een fax nummer en ik zal proberen de werk plaats documentatie over te faxen afz. p van g

mr.viking (0), 17 jaar geleden

bedankt nogmaals p van g, ik heb geen fax helaas, kan je dit ook mailen? mr.viking@tiscali.nl. Ik neem aan dat de co en lambda waarden ook bij een apk station gemeten kunnen worden?

mr. viking

mark7253 (0) PRO, 17 jaar geleden

afstelling van desas is schroef geheel in draaien dan voor 1400 2.5 slag uit draaien voor 1600 4 slag uitdraaien. electr.spoeier contr. komen 2 kabels boven uit carb. deksel weerstand moet ongeveer 40 ohm zijn met 4 gas test kun je zien of hij mech. nog goed is even op toeren houden ong.2500 als dan co omhoog gaat .n.g. maar ga eerst eens kijken of choke goed werkt en als n.g. is kan aan dynamo liggegn voor co en dyn. test zal je dan even naar een garage moeten gaan . gr.mark

mr.viking (0), 17 jaar geleden

dank mark. de chokewerking is goed. heb absoluut geen problemen met starten. is ook vlot op temperatuur en loopt dan ook bijzonder rustig en lineair [850/900] lijkt me verstandig zoals ik al eerder zei co en lambda waarden meten. ik moet overigens zeggen dat hij zeker voor een automaat redelijk zuinig is, ik haal 1 op 14. Heb in het verleden een micra 1.2 automaat gehad die bij het dagelijkse gebruik voor elke 10 km 1 liter sap weg slurpte!
mr.viking

mr.viking (0), 17 jaar geleden

Probleem opgelost!!! Het probleem was een vuile injector in de carburateur! Bij een goed bedrijf is de carburateur gedemonteerd, grondig schoongemaakt, alles getest en afgesteld volgens de gegevens, brandstoffilter vervangen[Zeeeerrr belangrijk en wordt nog welleens vergeten!] en voila, hij draait weer als nieuw zonder te schokken en in te houden! Koste me wel 335 piek[eh...sorry, eurootjes], maar een wijze raad: laat het in godsnaam doen door een goed garagebedrijf die ook alles kan testen en afstellen en ga niet zelf zitten kl........, want je komt er niet uit! 'T is een hoop geld, maar naar mijn idee wel waard! Dank voor jullie reacties!
mr.viking

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.