Nissan QASHQAI+2: Achterlichten

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: HR16, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 86

Achterlichten blijven branden als alles is uitgeschakeld en de sleutels van contact zijn. Bij mijn garage hebben we het probleem trachten uit te lezen echter geen resultaat. Bij navraag bij een Nissan specialist kwam naar voren dat we de achterlichten opnieuw moesten voorzien van een aardkabel. Echter het probleem blijft. Daarna de zekering losgehaald van het relaiskastje van de trekhaak. Echter blijft nog steeds. Om de accu niet laten leeg trekken, haal ik de klem op de min pool eraf. Na een tijd doet de verlichting weer normaal, maar nu recentelijk speelt het weer op.

GuidL

Geplaatst door GuidL , lid sinds 3 jaar geleden

3 Reacties

Nissanwielmonteur PRO, 3 jaar geleden

Een oplossing heb ik zo even niet, maar waarom zou je een achterlicht wat ongewenst brand voor zien van een nieuwe massadraad??

Ik denk dat de klacht in de power distribution module (ipdm) zit.

Je zou daar de beide zekeringen uit kunnen halen van de achterlichten.

Of kijk naar de stekkers achter het paneel naast de linker voet voor de linker voordeur. Vocht kan ook een oorzaak zijn.

Gerrit VW, 4 maanden geleden

Wat was uiteindelijk de oorzaak en hoe is het opgelost.

Ik heb hetzelfde probleem sinds vandaag. Het is ook een Qashqai 1.6 uit 2011.

Gerrit VW, 4 maanden geleden

Vorige week bij de Nissan dealer geweest en de koppelingsschakelaar van de remlichten bleek defect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan QASHQAI+2 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.