Nissan Qashqai: Geen vermogen meer, EGR klep?

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1500

Hallo, betreft een Qashqai 1.5 dci van 2011 met 140.000 km
Sinds kort heb ik bijna geen vermogen meer. Bij 3000 tr/m houd het op, alsof de turbo niet in gang schiet. Ik dacht eerst de roetfilter verstopt, maar lampje brand niet en er komt geen vuiligheid uit bij lang gas geven als hij warm is.
Ik verdenk de EGR klep, vuil of defect. Ik heb het luchtfilter los gehaald en die is precies naar binnen gezogen, heel vreemd, alsof er lucht naar binnen wilde maar nergens naar toe kon. Zie foto's. Mijn vrouw rijdt er redelijk korte stukken mee, geen snelweg verkeer dus.
Vraag , kan het aan een vervuilde EGR klep liggen? Zo ja, hoe verwijder ik die het best, zodat ik die kan schoonmaken of vervangen? Er zit redelijk wat in de weg, maar moet toch niet zo moeilijk zijn?

grtn,

Eric

OKP

Geplaatst door OKP (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 5 jaar geleden

Ik zou er eens een ander luchtfilter inzetten. Dit lijkt meer op een kwestie van te weinig lucht door verstopt filter

OKP (0), 5 jaar geleden

Hoe simpel kan het zijn. Inderdaad, nieuwe luchtfilter erin gezet en hij rijdt weer als nieuw. Ik wilde sowieso een onderhoud doen en had alles al in huis van filters. LOL , ik had beter eerst het onderhoud gedaan ipv moeilijke dingen te beginnen zoeken.

thx, opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.