Nissan Primera: achterruitenwisser

Bouwjaar: 2000, Motorcode: 1.8 QGDE

Pas ging onder het rijden de achterruitenwisser plotseling werken, soms en enkele slag, soms een aantal slagen achter elkaar, dan weer een poosje niks. Uitzetten ging niet, de schakelaar stond steeds op uit. Dit heeft aantal dagen geduurd. Daarna deed de wisser, ook bij inschakelen niks meer. De sproeier werkt normaal. Als ik het contact aan zet is er bij de rw motor 12V tussen rood en blauw en tussen rood en bruin, zowel bij stand aan als stand uit van de wisserschakelaar. Als ik de stekker losneem is weerstand op motor tussen bruin en blauw 21,8 ohm. Tussen rood en bruin of blauw meet ik niks, dus oneindig veel. Zou motor kapot zijn of relais ? Waar zit het relais, er zitter er onder het dashbord en onder de motorkap. Wie weet de oplossing ?

Kees

Kees399

Geplaatst door Kees399 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 13 jaar geleden

Kees,

Kijk eens in de achterklep-doorvoer-rubbers (die slangetjes die je ziet als je de klep open doet naast de scharnieren) hierin zitten oa de bedrading voor de achterklep. Komt vaak voor dat de touwtjes draadbreuk hebben en dus niet meer functioneren.

Suc6 Jeroen

Kees399 (0), 11 jaar geleden

Probleem opgelost

Highway (65) PRO, 11 jaar geleden

Mooi, maar wat heb je gedaan?

Kees399 (0), 11 jaar geleden

Was waarschijnlijk draadbreuk. Van motor tot in bagageruimte nieuwe bedrading gelegd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.