Nissan Micra: Achteruitrijlichten

Bouwjaar: 2000

Hoii hoiii, rij sinds kort met plezier in een micra uit 1990, alleen 1 raar dingetje. Als ik hem in z'n achteruit zet dan branden de lampen niet. Dit is vervelend voor mensen die achter me zitten als ik achteruit wil. Mijn vriendin heeft dit probleem met haar Micra ook. Is dit een Micraprobleem?? Wat zou er aan de hand kunnen zijn????

anoniem-1573996169

Geplaatst door anoniem-1573996169 (0) , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

andy398 (0) PRO, 18 jaar geleden

waarschijnlijk is het achterruitrijcontact kapot

anoniem-1573996169 (0), 18 jaar geleden

Waar zit dat ding dan???

VINK (0) PRO, 18 jaar geleden

Op de versnellingsbak

JEROEN5326 (0) PRO, 18 jaar geleden

Om precies te zijn aan de achterkant van de versnellingsbak; een schakelaar ter grootte van een 'oud zilveren tientje', waar kabels uit komen die naar een stekkerblok leiden. ALS je deze losneemt en doorverbindt zouden je achteruitrijlichten moeten gaan branden (als je je contact aan hebt !!)

suc6 Jeroen

buzzin (0), 18 jaar geleden

ehm...misschien hele nare opmerking, maar probeer eens lampje te wisselen? (meteen even kijken of de aansluiting nog goed is)

Mocht schakelaar ook niets uithalen (doorverbinden) dan is de bedrading ergens stuk.

JohnvanVliet (0), 14 jaar geleden

Bereik je de schakelaar van binnen uit of van buiten uit?

MAW moet ik de stofhoes verwijderen en van daaruit bij de schakelaar komen?

MVG

Edwin

Bertk1969 (0), 14 jaar geleden

Schakelaar zit aan de buitenkant van de bak, moet wel via de onderkant. let op bij loshalen, komt je de olie tegemoet, eerst even meten en/of doorverbinden. Is een kwaal van de micra. deze gingen vaker stuk. aan de binnenkant zitten 2 contacten die in de bak worden verbonden wanneer men in de achteruit schakelt. smerige contacten zou ook nog kunnen, meestal lekken ze ook iets als ze stuk zijn.

JohnvanVliet (0), 14 jaar geleden

Ok Bert, die olie is neem ik aan de versnellngsbakolie, hoe vul ik die dan eer bij?

Edwin

Bertk1969 (0), 14 jaar geleden

Via de kiliometer unit boven op de bak vlakbij het stuurhuis.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.