Nissan Primera: Afstandbediening startonderbreker ontgrendeld niet de deuren

Bouwjaar: 1994

Op mijn auto (Nissan Primera 1.6LX 1994) zit een startonderbreker welke ik kan uitzetten dmv een afstandsbediening. Verder zit er ook elektrische deurvergrendeling op, maar die reageert niet op de afstandsbediening (wel op de schakelaar in de middenconsole). Ik kan me niet voorstellen dat de afstandsbediening alleen de startonderbreker bediend.

Weet iemand wat dit kan zijn? Misschien een zekering of een draadje wat niet goed is?

jst

Geplaatst door jst (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

Bij nissan zijn in de tijd een heleboel alarmen in gebouwd met een afstandbediening.Dan reageerd alleen de startonderbrekong en verder niets. Dus de cv reageerd er niet op.Heb je een zwarte afstandbediening met 1 grote rode knop?

groeten
michael

Michel7773 (0) PRO, 19 jaar geleden

is een set voor te koop dat dit wel gebeurd je moet dan wel een motortje in de lv deur bouwen.

jst (0), 19 jaar geleden

Jep, het is een zwarte afstandbediening met 1 grote rode knop. Weet iemand toevallig waar de startonderbreker zit? Misschien komt er een draadje uit dat ik met behulp van een relais de deurvergrendeling kan laten aansturen.... ?? Of misschien is er een andere optie, met een motortje in de lvdeur moet je toch alweer een hoop mechanisch werk doen.. Toch zou ik wel willen weten waar ik evt die setjes met motortje kan kopen.


Bvd Jeroen

Michel7773 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als het een vierkant zwart kastje is is het een naderhand ingebouwde startonderbreker van asn. Ook hiervoor is een cpv setje te krijgen maar ook hierbij moet je een extra motortje in het lv portier bouwen.

jst (0), 19 jaar geleden

Ik heb het gevonden. Het is een BAS321 van ASN. Deze BAS modules kun je uitbreiden met een BAS333 module voor de centrale deurvergrendeling aan te sturen. Dit kastje kost echter 55 euro.

Goedkoper is zelf maken. Er komen uit de BAS module een rode en een zwarte draad die naar een niet aangesloten witte connector gaan.

Deze draden worden om en om met de 0 volt doorverbonden. De ene draad bij het inschakelen van het systeem en de andere bij het uitschakelen. Het aansturen kan hiermee niet rechtstreeks (De bas module schakelt met transistoren) maar wel met 2 relais.

De ene relais zet je tussen de 12 volt en de rode draad van de bas module en het andere relais zet je tussen de 12 volt en de zwarte draad van de BAS module.

Met de uitgangen van de relais kun je vervolgens de vergrendeling aansturen van de auto.

Bedankt allemaal.

Mvg Jeroen

Michel7773 (0) PRO, 19 jaar geleden

let er wel op dat de aanstuurstroom naar de motoren niet te lang is (max 1 sec of zo) anders branden ze door. Met je relais heb je geen tijdschakeling....

jst (0), 19 jaar geleden

De startonderbreker centrale deurvergrendeling uitgang stuurt het schakelaartje in de middenconsole aan, hierbij is de tijds interval al afgevangen, want het knopje kan je ook ingedrukt houden, en dan hoor je na 1sec een relais afvallen.

Omdat de auto al voorzien is van relais die 60mA trekken, is een stuurrelais niet nodig, wel uiteraard een blus diode om te voorkomen dat de transistors in de start onderbreker kapot gaan vanwege de piekspanning afkomstig uit de spoel in de relais.

De uitgang CVD van de startonderbreker kun je met een blusdiode direct parallel zetten aan de schakelaar in de middenconsole.

Helaas werken alle deuren behalve de bestuurders deur, hier zit geen motortje in.

Weet iemand hoe de nissan CVD sturing is? Want dan haal ik een motortje erbij en klaar.

Bedankt voor de info!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.