Nissan Micra: airbaglampje knippert

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1000

Heb hier dringend tweedehands gordel dienen te monteren. Doch heb fiche spanner niet kunnen aansluiten wegens anders. Nu pinkt airbaglamp. Deze is niet te verwijderen wegens te goed verborgen achter dashbord. Is er een andere mogelijkheid om dit knipperen te doen ophouden?
Klant wil geen nieuwe bestellen.
Brainbee geeft geen foutcodes;

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Aangezien je nu een gordel zonder gordelspanner hebt (of niet aangesloten) ziet de airbagunit dat er een stroomkring onderbroken is en gaat het systeem in storing. Tja en hoe los je het op???? Op dezelfde maniet zoals de bedrijven doen die een speciale stoel monteren waar dan geen zij airbag inzit.

Ik hoop dat je wel de klant verteld dat er geen gordelspanner aanwezig is en dat hij dus niet bij jou kan komen klagen als er iets mocht gebeuren tijdens een aanrijding. De auto heeft nu eigenlijk zijn typegoedkeuring verloren. Maar goed dat is zoals je aangeeft de klant z'n keuze geweest. Maar behoed je voor eventuele naslepende gevolgen.


Ton

jhl (0) PRO, 15 jaar geleden

Heb mij bij de prijsvraag laten op het verkeerde been zetten. Er werd een nieuwprijs van 350 euro geopperd. Nu blijkt het "slechts" 152 euro te zijn. Ik zal dit vroeg of laat wel oplossen met een nieuwe gordel als klant akkoord gaat. Maar ja ondertussen is auto gemaakt en klant tevreden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.