Nissan Micra: starmotor micra

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

startmotor brandt door al drie keer een nieuwe startmotor gemonteerd alles door gemeten contactslot vernieuwd dit gebeurd altijd onder het rijden nissan zegt dat er geen relais tussen zit weet iemand waar ik dit probleem moet of kan gaan zoeken onder het rijden valt de verlichting uit dan reuk je brand lucht en stop de auto er mee

1968john

Geplaatst door 1968john (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 15 jaar geleden

Er zal dan toch ergens een startcommando vandaan komen lijkt mij. Ik neem aan dat je ook het elektrisch gedeelte van het contactslot hebt vervangen?
Je weet zeker dat de startmotor dan meedraait?

robert001 (0), 15 jaar geleden

Beste John,

Tijdens het vervangen van het contactslot, is toen ook het zwarte blokje achterop het contactslot vervangen?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,

Ik denk dat je het probleem moet zoeken in de IPDM die bevind zich in de witte doos onder de linker koplamp. Via deze doos worden het starten, de verlichting en diverse motorfunctie's geregeld. Je moet hiervoor de linker koplamp demonteren. Achetr de bumper zit ook nog een boutje. Hier kan je precies bij als je het grille/raw deel eruit haalt en met je hand achter de bumper gaat. Ik heb zelf de IPDM al een enkele keer vervangen. Het contactblok zou ik niet als eerste aanwijzen. Dan het je de klacht van slecht of niet starten vanwege het feit dat je de sleutel eigenlijk verder moet draaien als normaal het geval is.

Ton

Opeltje (0) PRO, 15 jaar geleden

op het contactblokje zit een terugroepactie van nissan....

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Overigens is het zo dat als je het contactslot vervangt er ook gelijk een nieuw contactblokje bij zit.
Maar daar hoef je het echt niet in te zoeken.


Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.