Nissan Almera: Almera 1,4 G3 zagen/niet stabiel op benzine

Bouwjaar: 1996

Luitjes,

Mijn trouwe Nissan Almera 1,4 (N15) van eind 1996 en voorzien van G3 (Koltec) start en loopt beroerd op benzine. Zo beroerd dat ik wacht tot 'ie op gas loopt.
Na het starten (loopt even op benzine, tenzij de motor warm genoeg is) valt het toerental terug en als ik geen gas bijgeef. Ook als ik gas bijgeef en mijn voet in die stand hou, zakt het toerental terug en moet ik 'spelen' met het gaspedaal om de motor lopend te houden. De dealer heeft "Tunap" systeemreiniger door de brandstof gedaan en dat heeft inderdaad even geholpen, tot ik weer op gas overschakelde. Ik heb ondertussen mijn brandstoffilter en injectoren (zelfs ultrasoon) gereinigd en gehoopt op een storingscode op het dashboard (niet dus).
Ook als de motor warm is treed het beschreven gedrag op. Ik heb het vermoeden dat er een sensor of stuurklepje blijft hangen door bezinksel/aanslag van oude benzine. Op gas loopt de motor prima, hoewel het toerental soms wat inkakt bij het remmen (is mijn benzine-afsluitklep lek en krijgt de motor ook nog wat peut als hij op gas loopt ?)

Wie het weet mag het zeggen, wie het denk te weten overigens ook !
THX,
Andre

Andre B

Geplaatst door Andre B (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 19 jaar geleden

GA EENS EN TIJDJE OP BENZINE RIJDEN ,DAN KAN HET SYSTEEM EENS GOED DOORSPOELEN. HET KAN OOK ZIJN DAT JE LUCHT-OMLOOPKLEP NIET GOED IS AFGESTELD CQ VERVUILD IS;LATEN CONTROLEREN EN/ OF AFSTELLEN
OVER DE GASINSTALLATIE... REGELMATIG (30000 KM )DRUKKEN LATEN CONTROLEREN/AFSTELLEN EN OM DE 60000KM DE KLEPPEN CONTROLEREN/AFSTELLEN ; DIT KAN ALLEMAAL BIJ DE NISSANDEALER (ALS ZE GASINBOUWSTATION ZIJN)

JWK (0), 18 jaar geleden

Ik heb zelf dit zelfde probleem gehad en inderdaad een tijd op benzine rijden (ongeveer 5 brandstof tanks leeg rijden) en bij elke tank beurt een bus injector reiniger erbij gedaan en toen verbween het probleem. Om het probleem weg te houden doe ik nu 5 keer LPG en dan 1 keer een tank benzine.

Groeten JW

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.