Nissan Almera Tino 2003: Auto loopt slecht

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: QG18, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 84

3 weken geleden nieuwe bougies en luchtfilter geplaatst. Auto liep daarna prima tot gistermiddag.
Na het starten sloeg die meerdere malen af, uiteindelijk kon ik hem met een hoop kunst en vliegwerk aan de praat houden. Liep niet goed gestationeerd en kwam moeilijk op toeren en bij het remmen sloeg die nog net niet af en dan ook weer slecht op toeren komen. De auto gebruikt wel meer olie dan normaal en ik hoor de benzinepomp tijdens het rijden.

Heeft iemand een idee of ook zoiets gehad en weet je de oplossing dan hoor ik het graag!

Eric0159

Geplaatst door Eric0159 (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 2 jaar geleden

Loopt hij op 3 cilinders misschien? Of alleen onregelmatig?

Eric0159 (0), 2 jaar geleden

Dat heb ik niet kunnen controleren maar daar leek het wel op. Ik ga eerst maar even kijken of het de bougies zijn of iets met de benzinetoevoer. Ik heb daar nog geen tijd voor gehad. Heb je zelf een vermoeden of een tip waar ik op letten moet?

Siem Bijman (140) PRO, 2 jaar geleden

Ken de auto niet maar zitten daar 4 losse bobines op zoals bij de Renault’s? Denk zelf nl een bobine stuk

Eric0159 (0), 2 jaar geleden

Klopt, zijn inderdaad losse Bobines. Kun je die met een multimeter doormeten of iets dergelijks? Ik moet wel zeggen dat ik, toen ik de oude bougies heb vervangen, ze met de hand eruit kon draaien. Ze zaten gewoon los. Eentje zo erg dat die helemaal onder de olie zat.

Siem Bijman (140) PRO, 2 jaar geleden

Je kunt het beste de stekkertjes 1 voor 1 loshalen. Tot je weet welke cilinder niet mee doet. Dan deze bobine wisselen met een andere bobine en kijken of het probleem zich verplaatst. Zo ja, dan deze door een nieuwe of gebruikte bobine vervangen.

Eric0159 (0), 2 jaar geleden

Gaan we morgen proberen!

Eric0159 (0), 1 jaar geleden

Sorry dat ik even niets van mij heb laten horen. Ziek geweest en tijd te kort.
Na het vervangen van de bougies en het luchtfilter heb ik eerlijk gezegd geen last meer van het probleem gehad.

Ik wil Siem dan ook bedanken voor het meedenken. Ik heb in ieder geval geleerd hoe ik de bougies moet testen! Bedankt daarvoor!

Groeten, Eric

    Dank voor de feedback - Siem Bijman (140) PRO, 1 jaar geleden
    Gisteren en eergisteren weer hetzelfde probleem. Stukje rijden, auto geparkeerd en 45 minuten later weer starten. Dus niet! Slaat direct weer af en met heel veel kunst en vliegwerk een beetje op toeren weten te houden en de auto 50 meter kunnen verplaatsen. ANWB gebeld maar die hebben het niet op kunnen lossen. Van alles gecontroleerd. Zelf het Haynes handboek geraadpleegd en zag dat de nokkenas-sensor ook de boosdoener zou kunnen zijn. Gelukkig heb ik daar een nieuw exemplaar van in de auto liggen en ga deze morgenvroeg vervangen. Ik hoop dat het probleem dan definitief is verholpen! Wordt vervolgd! - Eric0159 (0), 1 jaar geleden
    Vorige week weer met pech langs de weg komen te staan en de ANWB moeten bellen. Alles gecontroleerd en uitgelezen. Komt niet echt iets specifieks tevoorschijn. Krijgt wel iets teveel benzine (benzinepomp is 2 weken geleden ook vervangen). Nadat de monteur de stekker van de luchtmassameter met contactspray had ingespoten leek het probleem zo goed als verdwenen. Hij had het vermoeden dat het probleem bij de luchtmassameter ligt. Dat vermoeden had ik ook al. Deze zojuist vervangen en idd het probleem lijkt nu opgelost! - Eric0159 (0), 1 jaar geleden
    Weer problemen. Auto valt zomaar onder het rijden vanuit het niets uit. Gelukkig reed ik niet ver van huis. Aan de kant gezet, even bijkomen en weer gestart (leek wel of de accu bijna leeg was). Zonder problemen naar huis gereden. Geparkeerd en even stationair laten lopen en weer slaat die af. Opnieuw gestart (ook weer moeilijk). Uitgelezen, gaf code P0304, misfire cyl. 4. Ik denk dat er dit keer meer aan de hand is. Ik heb de laatste week niet gereden. Bang dat ik ergens weer stil kom te staan. Heb een nieuwe bobine besteld. Kijken wat dat oplevert! Wordt vervolgd! - Eric0159 (0), 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.