Nissan Almera 2004: Verwarming werkt niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: QG18, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Hallo allemaal,

Ik heb een nissan almera tino 2004 en daarvan werkt de verwarming niet. Ook niet als ik hem instel op de hoogste stand. Ik mat ook geen 12 volt bij de interieurkachel motor stekker. (ook de motor voor de zekerheid getest door een andere en de stekker erop aangesloten)

P.s.: Nu is mij verteld dat het de kachel weerstand kan zijn Als dit een oorzaak kan zijn waar zit die kachelweerstand bij een nissan almera tino 2004?

Alvast bedankt,

nissantco

Geplaatst door nissantco , lid sinds 5 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Motor rechtstreeks op 12v werkt de motor wel ?
Geen zekering defect , ook al is de weerstand defect zou er wel 12v moeten zijn .
Als je de kabel van de ventilator volgt kom je bij de weerstand , tenzij deze de weerstand in de kachelmotor heeft zitten , kun je zien op de motor.

    De motor rechtstreeks op 12 volt werkt wel. Ik heb 2 van die motoren 1 nog ingebouwd en een reserve. Allebei gecontroleerd op 12 volt dan werken ze. Zodra ik de originele stekker op beiden aansluit (1 voor 1 natuurlijk) werken geen van beiden. Ik ga die weerstand dan maar eens proberen te vinden. Had het kandschoenen kastje al uitgebouwd om bij die motor te kunnen.. - nissantco, 5 maanden geleden

Ruben Reefhuis, 5 maanden geleden

lijkt mij een zekering probleem. Ergens in de boekjes staat wel een tabel met de zekeringen en waar ze voor zijn. hij zou iets van 12v interieur, kachelmotor, ventilator interieur moeten heten. Meet de zekering voor de zekerheid wel even door. soms lijken ze op het blote oog heel maar zijn ze toch niet lekker.

nissantco, 5 maanden geleden

sorry reageerders,

Ik was vergeten te vertellen dat ik de zekering gecontroleerd had. Resultaat positief.

Ruben Reefhuis, 5 maanden geleden

heb je de kabels geconteroleerd. als je met een andere auto getest hebt of de motor werkt zit er waarschijnlijk ergens onder het dashboard een kabelbreuk. is lastig te vinden maar misschien kun je het zien. kabelbreuken zitten vaak in een kabelboom die iets vrij is om te bewegen en op dezelfde plek een scherpe bocht moet maken. achter het dashbordvakje misschien. die gaat open en dicht en kan zo de kabelboom wegduwen en na een paar keer gaat de kabel kapot

    ik had dit al getest en gerommeld maar kan nooit kwaad om het nog beter te controleren. - nissantco, 5 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.