Nissan Micra: Auto schakelt niet meer

Bouwjaar: 1994

Hallo iedereen,

Daar is mijn probleemautootje weer. Deze keer een uniek probleem: ik rijd in een automaat maar het automatisch schakelen laat het opeens afweten. Hij versnelt tot ongeveer 40 km/uur en begint dan wat te mopperen en instabiele geluiden te maken maar echt veel harder gaat ie niet. Als je de tijd neemt trouwens wel, uiteindelijk wil hij zelfs de 80 km/uur halen als je maar genoeg tijd neemt om te versnellen. Maar invoegen op een weg waarop flink wordt doorgereden gaat dus niet lukken, ik blijf dan zo rond de 40 doorsukkelen terwijl het normale verkeer achter mij de zenuwen krijgt. Het lijkt zelfs wel alsof hij juist meer blijft stagneren naar mate ik het gas harder indruk.. Dus langzaam versnellen gaat nog steeds, maar als ik haast wil maken is ie niet vooruit te branden.

Uiteraard ga ik hiermee gewoon naar de garage, maar hierbij heb ik begeleiding nodig (al is het alleen maar omdat ik zonder auto niet meer thuis kom) en die laat nog een paar dagen op zich wachten. Intussen ben ik wel erg nieuwsgierig en zenuwachtig over wat er nu weer aan de hand is dus ik vraag me af of iemand mij er alvast geestelijk op kan voorbereiden of ik nu toch eens afscheid moet nemen van mijn Nissan..

sannevgalen1980

Geplaatst door sannevgalen1980 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je graag wilt blijven leven, zou ik de auto even een paar dagen laten staan dan.

sannevgalen1980 (0), 14 jaar geleden

Zojuist even een bezoekje gehad van een monteur. Hij zegt dat de carburateur kapot is met een ingewikkeld verhaal over lucht blazen en niet schakelen bij een warme motor. Wat ik nog wel onthouden heb is de prijs: 500 tot 1000 euries om te repareren.. Nu heeft de onderdelenlijn een goede carburateur voor mij liggen voor maar 50 euro, zou de prijs niet een stuk aanvaarder worden als ik er zo eentje bestel? Anders wordt het echt tijd om eens voor een nieuwe oude auto te gaan kijken..

kombikart (0), 14 jaar geleden

Er zit geen carb op. Dat ding heeft injectie. Hij heeft waarschijnlijk de luchtmassameter bedoeldt die kapot is. Ff zoeken hier op het forum en je weet wat je kan doen om hem te repareren.

500 tot 1000 euro is veeeeeeeeeeeeeeeeel te duur.

Gr Fred

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.