Nissan Micra: Auto slaat af bij koude start

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine

Hallo iedereen,

Laat ik om te beginnen even stellen dat ik helemaal geen verstand heb van auto's.. maar ik ga het toch proberen.

Ik rijd al enige jaren in een tweedehands Nissan Micra, een automaat. Vorig jaar moest ik er voor werk 72 km per dag mee rijden, nooit problemen mee. Inmiddels ben ik een half jaar werkloos geweest waarbij de auto vooral voor de deur heeft gestaan. Nu ik tegenwoordig weer iedere ochtend om half acht de deur uit moet blijkt de auto niet meer zo te vertrouwen.

Ik kan er zonder problemen mee wegrijden maar zodra ik even moet wachten en daarna weer gas geeft slaat hij af. Dit gebeurt dus standaard midden op het eerste kruispunt dat ik tegen kom. Om dit te vermijden zet ik de auto nu vlak voor het kruispunt al even aan de kant, rijd dan weg (slaat hij dus af), zodat ik daarna net het kruispunt over kom. Dit is twee keer gelukt, vanochtend sloeg hij op het kruispunt gewoon voor de tweede keer af. Helaas kan ik geen route kiezen waarbij ik niet over het kruispunt kom..

Wanneer ik de auto aan de kant zet en iets later weer doorrijd slaat hij niet altijd af, het feit dat ik ook nog eens linksaf moet op het kruispunt lijkt het extra moeilijk te maken. Als ik aan het wachten ben tot ik eindelijk eens kan oversteken zet ik hem meestal in N en blijf dan gasgeven, soms lukt dit maar vaak ook niet. Als ik 's middags weer naar huis rijd heb ik geen problemen, ook is het na de eerste paar bochten/ stoplichten weer in orde.

Misschien inteerssant om te melden: als ik het afslaan weet te vermijden, wat helaas niet vaak lukt, rijdt hij hortend en stotend met een enorm gierend geluid door.

Ik hoop dat iemand enig idee heeft..

sannevgalen1980

Geplaatst door sannevgalen1980 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Het lijkt het meeste op een kapotte koelwater temperatuur sensor voor de motor-ecu.
Dat is een andere sensor dan die voor je dashboard wordt gebruikt.
Beste is systeem te laten uitlezen en sensor waardes controleren als de motor koud is.
Dus de avond tevoren naar de dealer brengen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.