Nissan Micra: Auto trilt, slaat af en maakt gierend geluid

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

Hallo iedereen,

Een tijdje geleden had ik al gepost vanwege mijn oude Nissan Micra (automaat) die ’s morgens nogal eens wil afslaan en een keihard gierend geluid maakt als hij de bocht door gaat (ook als hij net is gestart maakt hij dit geluid, nog voor het rijden). Inmiddels is hij bij de garage geweest en de reparatielijst is indrukwekkend: nieuwe verdeelkap, nieuwe bougies, nieuwe bougiekabels, nieuwe remschoen achter, nieuwe remblokken voor en dan nog een lijst van 350 euro waard aan onderdelen. Tijdens een proefritje door de monteur raakte de auto ook nog eens oververhit waardoor hij het vinnetje heeft doorgetrokken om deze constant te laten draaien. Donderdag moet de handrem nog vernieuwd, enige tip die nog blijft staan is alle kabeltjes laten doorspoelen.

Vanochtend in mijn gloednieuw opgepimpte auto naar mijn werk: hij sloeg twee keer af en maakte aan de lopende band dat keiharde gierende geluid. Maar dan echt constant: deze herrie is echt veel erger geworden. En het afslaan dus niet minder.

Heeft iemand nog tips voorat ik de andere helft van de auto laat vernieuwen en het weer geen verschil maakt? Was overigens wel mijn eigen keuze, volgens de monteur is de enige oplossing de auto naar de sloop brengen maar ook ik zit zonder werk momenteel en probeer het leven van de auto nog zo lang mogelijk te rekken, al is het maar een jaartje...

Bedankt in ieder geval!
Sanne

sannevgalen1980

Geplaatst door sannevgalen1980 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Hoi,

Als ik het zo mag zeggen dan zou ik de v-snaar laten stellen.
En of de motor nou echt oververhit raakte dat trek ik in twijfel. Het temperatuurmetertje dat gaat wel eens kapot en staat dan in een ommezien bovenin. Maar goed, het zou kunnen.

Ohja en laat die monteur ontslaan!!!!!!!!!!

sannevgalen1980 (0), 14 jaar geleden

Hartelijk bedankt voor het antwoord! Het oververhitten was wel echt, er kwam rook onder de motorkap vandaan dus dat is nooit een goed teken. Maar de v-snaar, dat neem ik donderdag zeker mee!

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Hoi,

Kijk als je het zelf hebt gezien dan heb je zekerheid. Ik heb het eigenlijk nog niet meegemaakt bij zo'n Micra. En wat die v-snaar betreft dat is maar een eerste gedachte bij het lezen van je verhaal. Dus sla me er niet op vast.

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.