Nissan Sunny: Automatische choke werkt niet goed

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb het volgende probleem:

De chokeklep gaat niet open naarmate de motor warm wordt. Nu moet er dacht ik gewoon +12v op het choke-element staan bij lopende motor? Hier meet ik geen spanning.

Ik mis het choke relais, maar draad van dynamo lijkt rechtstreeks doorgelust aan choke. Kan het zijn dat de dynamo defect is?

Is het mogelijk om aan de choke gewoon een geschakelde +12v aan te sluiten, of werkt deze dan niet goed? Ik weet niet of er nog een temp. sensor of iets bij tussen zit normaal gesproken?


Hopelijk kan iemand me helpen dit probleem op te lossen!

nicoo

Geplaatst door nicoo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo,

Als ik zo je verhaal zo lees dan moet je zorgen voor een nieuwe chokerelais en dan zal het waarschijnlijk weer allemaal goed komen. Op het moment dat de dynamo spanning gaat geven dan komt er aan allebij de kanten van de aanstuurspoel van het chokerelais spanning te staan. 1 kant vanaf dynamo andere vanaf contactslot. Het relais valt dus af en schakeld dan een ander stroomkring in en daarmee word het chokeelement bekrachtigd. Op het moment dat de motor niet meer draait word het relais weer aangetrokken en de stroomkring verbroken. De accu kan dus niet leegraken door het bekrachtigen van de chokespoel.
Levert de dynamo (aansluiting D+) nou meer of minder spanning dan de B+ bijvoorbeeld bij een kapotte diode dan is er een spanningsverschil op de twee pootjes van de stuurspoel en word de stroom ook afgeschakeld.

Je kan best direct een contactgeschakelde 12V op het chokeelement zetten maar let er dan wel op dat je accu niet leeg gaat als contact aanstaat.

Er zit verdergeen tempsensor oid tussen.

Ton

nicoo (0), 16 jaar geleden

Dan denk ik dat ik dat laatste gewoon maar doe!

Ontzettend bedankt voor je snelle en uitgebreide reactie!

Nico

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.