Nissan Sunny: Vreemd geluid bij starten van motor met koppeling ingetrapt

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine

Mijn vader heeft vanavond in mijn autotje boodschappen gedaan, want hij heeft vandaag zijn rijbewijs op kunnen halen en wou graag een stukje met mijn auto rijden. Heel leuk enzo allemaal, maar hij was dus niet erg aan de auto gewend en zat de klote met de koppeling en versnelling. En nou als ik de auto start met de koppeling ingetrapt maakt hij eventjes een krassend geluid (weet het niet heel goed te omschrijven) en daarna loopt de auto wel normaal, als ik de koppeling niet ingetrapt houd bij het starten dan hoor ik dat geluid niet, is dat ernstig?

En dan nog iets ik had er al een topic over geplaatst maar kreeg er maar geen antwoord op, vaak als ik een stuk heb gereden en ik heb het dak raam open of ik stap uit de auto dan ruik ik een behoorlijke benzine lucht, vooral bij het tankklepje en bij het wiel onder het tank klepje, overigens kan ik nergens een lekkage op de grond opmerken. En als ik rij en ik kijk uit de achteruit kijk spiegel dan zie ik bijhoorlijk wazig uit het achterraam waarschijnlijk door dampen uit de uitlaat, is dit normaal? Heb het namelijk met andere auto's nog nooit gehad, of het is me nooit opgevallen.

En dan nog als laatste een vraagje, hoe groot is de tank van een Nissan Sunny 1.4 Sport eigenlijk? Want toen ik ging tanken toen ik de auto vorige week bij de garage had gekocht had ik er voor 50 euro in gegooid en had eigenlijk verder niet naar de liters gekeken, maar ik merkte wel op dat het leekt alsof de tank al helemaal vol zat! Terwijl de literprijs 1,38 was dus dan kom ik voor 50 euro op ongeveer 36 liter uit, is de tank zo klein? Want toen ik de motor starte stond de benzine meter ook wel helemaal vol. Dus mijn vraag is hoe groot is de tank?

En dan nog 1 vraag, ik heb de tank nou nog half vol en heb 150 km gereden (stad) is dat niet erg veel in verbruik? Of valt dat wel mee? Want ik heb het gevoel dat de auto echt veel verbruikt en heb zo'n gevoel dat het komt door de benzinegeur dat er toch ergens stiekem iets lek ofzo. Maar 1 op hoeveel zou de Nissan Sunny in de stad eigenlijk moeten rijden? En iemand ervaring mee hoeveel hij verbruik bij langere afstanden (snelweg)

En dan nog een allerlaatste vraag, wat is de beste bandenspanning voor de Nissan Sunny?

Charissa

Geplaatst door Charissa (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

als je een benzine lucht ruikt zou ik hem toch maar even na laten kijken dit kan gevarlijk zijn i.v.m brandgevaar,dat krassend geluid kan je druklager zijn ,bandenspanning meestal 1.8 tot 2.0 bar

koffieboon (0), 16 jaar geleden

- koppeling: daar heb ik geen verstand van
- benzinelucht: daar heeft die van mij ook een beetje last van (en nog meer sunny's volgens mij). het is niet echt heftig, maar het is wel regelmatig aanwezig. De lucht is het sterkste bij de benzinetank(onder de achterbank), dus het zit in mn planning dat binnenkort eens aan te pakken.
- de damp achter je auto lijkt me vrij normaal, zeker bij koud weer
- de tank is zo'n 45 liter groot
- die van mij verbruikt gemiddeld 1 liter op 13,3 km (gemiddeld 3 volwassenen in de auto, meeste km's op de snelweg), maar in de stad gaat ie voor mn gevoel richting de 1:10
- dat de tank halfleeg is na 150 km is alleen zorgwekkend als ie ook helemaal vol was met de teller op 0. je kunt dus beter middelen over meerdere tankbeurten.
- de beste bandenspanning voor de sunny is ongeveer 2.2 bar

Succes ermee in ieder geval!
Ik ga de reacties over benzinelucht zeker in de gaten houden.

gr, Thomas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.