Nissan Sunny: Koelvloeistof + Benzinelucht

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine

Ik heb nog een paar vraagjes over mijn Nissan Sunny.
Ten eerste een vraagje over de koelvloeistof, op dit moment zit er blauw koelvloeistof in, als ik dat bij ga vullen moet er dan weer blauwe in of maakt dat niet uit?
En dan nog iets, de koelvloeistoftank zit links in de motorkap, en daarnaast zit ook een tuitje van de ruitenwisser vloeistof, maar dat is een soort trechter en kan niet zien hoeveel ruitenwisservloeistof er nog in zit. Of kan je dat ergens anders zien?

Dan een vraagje over de remmen, als ik de rem heel zachtjes indrukt om rustig en geleidelijk te remmen dan piepen ze, hoe komt dat?
En weet iemand misschien ook hoeveel je ongeveer kwijt bent om je remschijven en remblokken van een Nissan Sunny te vervangen (incl. monteren)

En dan nog 1 vraagje, als ik in de auto gereden heb en ik stap uit ruik ik een enorme benzine lucht, is dat normaal? Er lekt naar mijn weten niks, alleen ik keek vanmiddag naar de uitlaat en toen zat er aan het uit einde wel een beetje vocht.

En dan nog iets over het brandstof gebruik, ik heb het gevoel dat dat vrij hoog is. Is dat over het algemeen zo bij een Nissan Sunny of is er misschien iets stuk waardoor het brandstof gebruik toe neemt?

Charissa

Geplaatst door Charissa (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

het beste is blauwe koelvloeistof bijvullen, andere kan ook, maar kan ten koste gaan van de beschermingsgraad. eventueel zou water bijvullen ook gaan, maar niet teveel.

Aan de dop van de ruitensproeierreservoir hoort een slangetje te zitten, met daarop een verdeling ( 1/4, 1/2, 3/4) plaats de dop op het reservoir, duw met je vinger het gaatje op de dop dicht, en haal het spul eruit. De hoeveelheid ruitensproeiervloeistof kun je nu in het slangetje aflezen.

Het piepen van de remmen kan absoluut geen kwaad, anders dan dat het wat irritant kan zijn. Geen noodzaak om de zaak te gaan vervangen, het invetten met kopervet van de achterkant van de blokken kan vaak al afdoende zijn.

Vocht in de uitlaat klan als normaal worden beschouwd, vooral met een uitlaat die nog niet over zijn gehele lengte goed warm is. Waterdamp condenseert dan in het koude stuk, waardoor water uit de pijp kan lopen.

De brandstoflucht baart me wel zorgen, dit is niet normaal, en er zal even goed naar een eventuele lekkage moeten worden gezocht. Misschien de aansluitingen op de tank lek, misschien de pakking ( kurk ) van de carburateurdeksel lek.
Laat hier zeker wel even naar kijken.

Groeten Marcel

mark7253 (0) PRO, 16 jaar geleden

koelvloeistof....beste is de zelfde in doen ,maar er zijn soorten die bij elkaar mogen. ruitenspoeier.......er zit een slang aan de dop in het midden zit een gaatje in de dop je vinger op houden voor je eriut haalt dan zie je aan de slang hoeveel in zit remmen kijk de prijzen op www. masterbase.nl en tel er het werk bij . ongeveer uur werk benzineverbruik.......laat co meten en event uitlezen ..[loopt hij wel o.k. toental verandert dat als je b.v licht aan zet of zo anders aac klep vuil ].

Charissa (0), 16 jaar geleden

Heb er nu weer 2dagen in gereden, en de benzine lucht is ook gelijk binnen te ruiken, zonder ramen open, vertelde een kennis van mij die bij mij in de auto zat. Alhoewel mij dat eigenlijk niet heel erg opvalt. Wel dus dat als ik het dakraampje open heb en als ik uitstap dan ruik ik wel een behoorlijke benzine lucht, en ik heb een rondje om de auto gelopen en het viel me ook op dat het aan de bestuurderskant (waar het tankklepje zit) meer naar benzine rook dan aan de passagierskant.
Verder is het misschien ook wel handig om te vermelden dat ik de benzine lucht rook na het tanken (maar dat was dus gelijk toen ik auto bij de garage had gekocht want daarna ging ik gelijk tanken) en heb er toen voor 50 euro in gegooid (1,38 per l) dus ongeveer 36 liter en toen viel me wel op dat de tank helemaal vol was! Gaat er maar zo weinig in de tank?

En nou na 90km te hebben gereden (in de stad) is een kwart van de tank leeg, volgens mij is dit toch veelste hoog voor een Nissan Sunny.
Verder heb ik de afgelopen 2 dagen gelet op natte plekken op de grond, maar nergens te vinden!

En het is me ook opgevallen dat al ik rij, vooral met koud weer en als ik dan via de achteruitkijkspiegel in het achterruit kijk dat ik alles heel erg wazig zie (waarschijnlijk door de rook van de uitlaat ofzo?) het is me tenminste nog nooit eerder opgevallen toen ik in andere auto's reed, dus weet niet of dat normaal is? En of het wat met de benzine geur te maken heeft?

Heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn? En of het gevaarlijk is om er in rond te blijven rijden?
Ik ga er binnen kort wel mee naar de garage toe, maar heb geen garantie bij de auto gekregen maar toch even vragen of ze kunnen kijken.

Iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.