Nissan Sunny: Vreemde hoge toeren

Bouwjaar: 1989, Motorcode: 1.4

Beste auto kenners,

Momenteel heb ik een vreemde vorm van hoge toeren maken.
Als mijn motor koud is maakt hij altijd wat hogere toeren dan normaal i.v.m de automatische choke.
Als de motor warm is loopt hij goed.
Maar bij regelmaat wanneer ik bij het stop licht aankom rijden moet ik op de versnelling afremmen om mijn toeren tal van mijn motor terug te krijgen.
Ook al zet ik mijn auto in zijn vrij toch blijft hij loeien terwijl ik duidelijk hoor dat het gas gewoon terug is.
Pas als ik echt mijn rem in trap en tot stilstand kom valt de motor netjes in zijn normale toeren tal terug en loopt dan rustig.

Alle vacuum slangtjes zitten goed vast en op zijn plaats. Nieuwe luchtfilter, lucht inlaat klep valt soepel terug.

Wat zou dit kunnen zijn? De auto maakt ook steeds zo`n raar ronkend of brommend geluid net of mijn uitlaat lek is maar heb dit laten controleren en dat is niet het geval.

Merk ook dat het brandstof verbruik wat hoger licht dan normaal.
Ik rijd normaal 600 Km op een tank nu 450-500 Km.

Graag wat advies zou welkom wezen, alvast bedankt.

M-DMS

Geplaatst door M-DMS (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo,

Ik kan me iets herrinneren over de klacht die je beschrijft. Volgens mij moet je het zoeken in de twee vaccuumstuurkleppen die in een koelkanaal van het inlaatspruitstuk zitten. Zo uit me hoofd kan ik het me niet voor de geest halen, moet er echt even eentje zien.

Ik kijk morgen even in de serviceboeken hoe of wat.

Ton

M-DMS (0), 16 jaar geleden

[quote=Nissanwielmonteur]Hallo,

Ik kan me iets herrinneren over de klacht die je beschrijft. Volgens mij moet je het zoeken in de twee vaccuumstuurkleppen die in een koelkanaal van het inlaatspruitstuk zitten. Zo uit me hoofd kan ik het me niet voor de geest halen, moet er echt even eentje zien.

Ik kijk morgen even in de serviceboeken hoe of wat.

Ton[/quote]
Had jij toevallig nog wat kennen vinden omtrent het bovenstaande probleem.

Ik wou er trouwens bij vermelden dat wanneer ik gewoon op mijn versnellingsbak afrem deze hevig begint te schokken en te stoten.
Dus ik moet of gedeeltelijk het gas open houden of hem meteen in zijn vrij zetten en dan afremmen.
Heel vreemd.Zou graag willen weten hoe ik dit op kan lossen aangezien ik zeker weet dat het iets heel eenvoudig is en moet zijn.

mark7253 (0) PRO, 16 jaar geleden

brommend geluid is luchtinj. zwarte ronde pot aan linkse kant in motorruimte toerental is waarsch. d-sas is ding op inlaatspr.st. met vacuumslang zit een rubber dopje in uithalen daar zit schroefje achter draai maar een keer aan weet zo niet meer of in of uit tel de slag maar kan je altyd nog terug zetten

M-DMS (0), 16 jaar geleden

[quote=mark7253]brommend geluid is luchtinj. zwarte ronde pot aan linkse kant in motorruimte toerental is waarsch. d-sas is ding op inlaatspr.st. met vacuumslang zit een rubber dopje in uithalen daar zit schroefje achter draai maar een keer aan weet zo niet meer of in of uit tel de slag maar kan je altyd nog terug zetten[/quote]
Sorry maar zou je dit even kunnen verduidelijken zonder de afkortingen .
Ik ben namelijk geen kenner.

"luchtinj" ??
"d-sas" ??

Niet helemaal duidelijk voor me.

Alvast bedankt voor je advies natuurlijk.
Maar wat moet ik nu los maken bij me spruitstuk en aanschroeven.
En wat kan de oorzaak zijn dat ik niet normaal zonder hevig schokken en stoten op mijn versnelling kan uitrijden, bv voor een kruispunt of stop licht.
Het is namelijk erg irritant.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.