Nissan Primera: Auto/motor "schokt" en start slecht af en toe

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

hallo, kan iemand mij misschien helpen of op weg helpen?
Ik heb namelijk het volgende probleem:
Soms (sinds het kouder wordt) start de motor af en toe niet, als je dan een beetje gas bij geeft slaat hij wel direct aan, zou dit kunnen wijzen op een slechte ontsteking? (dus zou dit verholpen zijn met nieuwe bougies?)
En soms "schokt" de auto wat bij lage snelheden, als je dan wat meer gas geeft is het wel over.
Zouden deze twee problemen ook iets met elkaar te maken hebben of is er iets anders aan de hand?
wie o wie kan mij helpen?

en dan had ik nog een andere vraag: de abs van mijn auto doet het niet (al enige tijd zo), van mij hoeft hij het ook niet te doen. maar moet de abs wel werkend zijn voor een apk-keuring? of maakt dat niet uit?

alvast bedankt

nissan primera station

Geplaatst door nissan primera station (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat je abs betreft: Alle delen moeten deugdelijk bevestigd zijn en geen breuken of scheuren vertonen.

De werking wordt gecontroleerd aan de hand van het lampje. Gaat het lampje uit bij het contact aanzetten dan is voldaan aan de eis voor de werking. Een wegtest is niet van toepassing.

nissan primera station (0), 12 jaar geleden

He Ton,
nog bedankt voor de reactie, ben een beetje laat, maar ben druk druk druk af en toe.
Maar goed, moet de abs eerst nog even uit laten lezen, want er is dus denk een sensor kapot, lampje blijft namelijk branden. maar apk loopt nog tot mei, dus heb nog wel ff de tijd.

Verder heb ik nog een vraag, aangezien jij wel een nissan pro bent die misschien wel kunt beantwoorden:
sinds korte tijd (een maand) schokt de auto wat bij gasgeven in de 1e, 2e en 3e versnelling, als je boven de 2300 toeren komt is het voorbij. het lijkt ook dat hij wat stottert als ik het gas nu loslaat (maar dat kan ook verbeelding wezen, doordat je er een beetje veel op gaat letten).
zou dit net als bij je andere reactie op de nissan almera, een plakkende klep kunnen zijn in het spruitstuk? en is dt makkelijk te verhelpen?
hopelijk kun je helpen, dat hotsen en stoten geeft je een beetje het gevoel van een beginnende bestuurder en irriteert op den duur toch wel aardig, hahaha.

alvast bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.