Nissan Almera 2003: autosleutel bijmaken / kopen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine

Van m'n nissan almera van 2003 is er maar één autosleutel meer, een basissleutel zonder afstandsbediening, de 2e is gebroken zoals op de foto (zie link).
Ik wil de gebroken sleutel vervangen.
Zoals je op de foto ziet heb ik dat blauwe blokje uit de sleutel geschoven, in de veronderstelling dat dit een code is die in de nieuwe moet om te kunnen starten...(klopt dit?) Dan heb ik waarschijnlijk een nieuwe ongeslepen nissansleutel nodig die nog geslepen moet worden?
Hoe kom ik goedkoopst aan een 2e sleutel?
Bedankt!

kino

Geplaatst door kino , lid sinds 4 jaar geleden

4 Reacties

ferdinand, 4 jaar geleden

Zo te zien geen ingewikkelde sleutel.Gewoon met beide sleutels naar een sleutelspeciaalzaak gaan.Maken zo een nieuwe voor je.Bij de dealer ben je 125 of meer kwijt.
Ferry

kino, 4 jaar geleden

Ok Ferry, ik probeer eerst gewoon eentje bij te laten maken en laat je weten of het gelukt is.
thx.

Beste antwoord, geplaatst door kino, 7 maanden geleden

Ik heb wel eerst een standaard ongeslepen nissansleutel moeten kopen op internet voor €8 en die laten slijpen voor nog eens €8, dus eentje waar je ook dat codeblokje in kon schuiven. Die nieuwe sleutel werkt niet zo soepel omdat de oude al vrij versleten was, dan kopiëren ze deels die slijtage blijkbaar, is goed als reservesleutel maar te stroef voor elke dag. Dus door te laten slijpen en gewoon dat blauwe plastiek stukje met code in de nieuwe sleutel te schuiven werkt hij wel.

Hans4040 PRO, 7 maanden geleden

Toch nog snel opgelost...bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.