Nissan Primera: bandenslijtage

Bouwjaar: 2003

De achterbanden van mijn Primera uit 2003 slijten erg onregelmatig af, namelijk met name aan de binnenkant. Hierdoor ook erg veel last van cuppende banden.
Volgens de garage is dit een producteigenschap van de primera en is er niets aan te doen. Het zou komen door de licht meesturende achteras, die ook niet uit te lijnen is.

Kan iemand dit bevestigen of is het onzin?

rvginkel

Geplaatst door rvginkel (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mark7253 (0) PRO, 18 jaar geleden

is waar maar als je iedere +-15000km de wielen van voor naar achter wisselt dan slijten ze weer redelijk normaal en je kan de as niet uitlijnen

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

veel moderne auto's hebben dit.

de nieuwe michelin energie schijnt het niet te doen, heeft een assymetrich profiel.
heb ze nou zelf ook achterom, de mijne had ook last van cupvorming en moet zeggen heb er nog geen last van.

en toch zitten ze er al weer een tijdje om.
met een ander merk waren ze zeker alweer licht gecupt.

terij (0), 18 jaar geleden

inderdaad,nissan heeft op meerdere typen dit probleem,het cuppen van de banden, vaak heeft dan een ander type band o.a. michelin een gewenst effect, wel slordig dat je dealer dit niet onderkent.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.