Nissan Micra 1996: Bonk bij gas los

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CG10, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 40

Hallo,

Mijn Micra rijdt erg bonkerig in de lage versnellingen bij weinig gas geven (bijvoorbeeld file rijden). De eerste paar millimeters van het gas zijn zéér gevoelig, de bonk is bijna niet te voorkomen. In de tussentijd heb ik alle schokdempers, buitenste homokineten, voorste draagarmen, alle motorsteunen en de koppeling vervangen.

Iemand een idee waar het nog aan kan liggen? Ik merk geen speling op de binnenste homokineten overigens.

Alvast bedankt.

Stan

Stan96

Geplaatst door Stan96 , lid sinds 1 jaar geleden

9 Reacties

Monteur Senior, 9 maanden geleden

als jij je handrem erop trekt en probeert weg te rijden bonkt hij dan ook?

Monteur Senior, 9 maanden geleden

de motor draait mooi rond? niet dat hij even op drie cilinders gaat lopen?

Stan96, 9 maanden geleden

Bedankt voor je reacties. De handrem kan ik nog eens proberen. Wat verwacht je hier precies mee te testen? Het motortje loopt als een zonnetje. Verdeelkap, bougies en bougiekabels zijn ook nog nieuw. Zou het iets met de luchtmassameter of gas positie sensor kunnen zijn?

Monteur Senior, 9 maanden geleden

nu ik het nog eens lees zie ik dat het gebeurt als je al rijd dan valt deze koppelingstest af ik dacht misschien bij het wegrijden een schokkende koppeling maar dat is dus niet zo. het zit dus als ik het goed begrijp in je motor,egr klep werkt goed?

Stan96, 9 maanden geleden

Goedemorgen,

Ik heb de koppelingset ongeveer 1 maand geleden vervangen. Het is inderdaad al bij gekoppelde toestand. Als ik schakel zonder gas te geven gaat het allemaal soepeltjes, zodra ik met mijn kleine teen op het gas duw wilt de auto weg schieten. Een EGR klep heb ik niet. Het enige wat ik verder kan denken is een radiale speling in de versnellingsbak... Maar denk eerder dat de gevoeligheid van uit de motor komt.

Monteur Senior, 9 maanden geleden

als jij niet rijd gewoon stilstaat en dan voorzichtig gas geven trubbelt hij dan ook?

Stan96, 9 maanden geleden

Dan merk ik verder niks speciaals.

Monteur Senior, 9 maanden geleden

nog een klein testje, je zet de motor uit de wagen in de eerste versnelling en dan motorkap open en dan de wagen ruw op en neer duwen bonkt er dan iets?

Stan96, 9 maanden geleden

Ik hoor de tandwielen in de bak hooguit wat draaien. Verder geen luid gebonk. Tijdens het gas geven is het ook niet echt een bonkend geluid maar meer het ‘bokken’ van de auto (alsof het de eerste rijles is :))

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!