Nissan Micra 2019: motor lampje blijft branden

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B4D, Motorinhoud (cc): 999, Vermogen (kw): 52

Lampje van de motor blijft branden motor heeft minder vermogen en het benzine verbruik is verhoogt.
Hij heeft vorige week bij dealer geweest en er zou een olie lek zijn en hij moet nu vrijdag gans de dag binnen komen.
De motor is een RENAULT . Dus als ze het uitgelezen hebben was het lampje uit en na een paar dagen weer aan en de motor hapert even voor het lampje aan gaat.
Is dat een gekend probleem de motor heeft 25000 km.
Bedankt voor de hulp.

Annie Van Der Stappen

Geplaatst door Annie Van Der Stappen , lid sinds 7 jaar geleden

9 Reacties

oldford PRO, 2 maanden geleden

Nissan geeft 3 jaar garantie, dus misschien heb je nu nog garantie en is het een probleem voor de dealer.

Ik zie zelf nog niet waarom een olielek tot een verhoogd brandstofgebruik leidt, behalve wanneer die olie op de voorste lambdasonde lekt en daardoor een vreemd signaal aan de motorcomputer wordt gegeven.

Hoe hoog is dat verbruik nu (kilometer/liter of liters/100 km) en hoe heb je dat gemeten?

Annie Van Der Stappen, 2 maanden geleden

Het brandstof verbruik komt op het scherm en is 11l /100km en daarvoor had hij een verbruik van 5à 6 l per 100 km

Annie Van Der Stappen, 1 maand geleden

De dealer heeft de eerste keer de bougies vervangen, Na een paar dagen brand het lampje terug we moesten terug een afspraak maken ze gaan een bobine vervangen , dat hebben ze gisteren gedaan en ik moest er eens mee naar de zee rijden en optrekken tot 4000 tr omdat de katalysator ook een fout zou geven. Ik had er gisteren een boodschap gedaan en na 1u en 15 min brand het lampje terug. Ik ben onmiddellijk terug naar de dealer gereden en gezegd dat kan toch zo niet blijven duren. Ik heb ook gevraagd of nissan geen site heeft waar de meest voorkomende problemen op staat. of als het er niet tussen staat dat je dan aan nissan een rapport maakt waar je s' anderdaags antwoord op krijgt.
Ik heb ook 43 jaar mekanieker geweest en mijn laatste job was bij een new holland dealer en daar was dat zo ik heb er 23 jaar gewerkt. En de vorige was bij IVECO importeur en daar kwamen al de problemen van belgie binnen en dat was daar ook zo en iedere mekanieker had zijn specialiteit.
Dus ik rijd nu met een vervang wagen en ze gaan met mijn wagen rijden tot het opgelost is. Annie heeft er de baas over gesproken ze rijd 30 jaar met nissan en als het niet opgelost wordt vliegt hij buiten en zal het geen nissan meer zijn Dus we wachten nog altijd af.

Annie Van Der Stappen, 1 maand geleden

De problemen zijn begonnen na de laatste onderhoudsbeurt we hadden gemeld dat de radio met scherm en gps uitviel en dat hij terug opstart wat een paar minuten duurt terwijl je aan het rijden bent.
Dus er is onderhoud gedaan en ze hebben de software vervangen . Ik heb hun ook al gevraagd heb je de juiste software geplaatst en is het op de juiste wijze geplaatst? Ik heb zelf ondervonden bij maaidorser als je in de ene computer een nieuwe software plaatst moet je de andere ook doen anders verstaan die mekaar verkeerd en moet je alle kalibraties doen. We hadden op de scholing eens een computer verkeerd benoemd en als je het standlicht aanzet gingen de flikkerlichten werken.

Annie Van Der Stappen, 1 maand geleden

Vorige week was de wagen klaar ze hebben de katalysator vervangen onder garantie we hebben wel de werkuren moeten betalen. We zouden de moter tot 4000 tr moeten laten komen voor we schakelen en eens meer naar de zee rijden.

oldford PRO, 1 maand geleden

Dat is raar. In de garantie voorwaarden staat het volgende artikel:
2.9 WAT NISSAN ZAL DOEN
Alle door waarborg gedekte defecten zullen door een erkende Nissan verdeler/hersteller worden
gerepareerd zonder dat de klant kosten in rekening worden gebracht voor materiaal of arbeidsloon,
binnen de beperkingen zoals die in dit Waarborgboekje staan beschreven.
Zie voor de volledige voorwaarden: https://www-europe.nissan-cdn.net/conten...

Is er verder nog iets gerepareerd? Zo'n katalysator gaat niet zomaar kapot en al helemaal niet binnen zo'n korte tijd en zo weinig afgelegde kilometers. Zonder het repareren van de oorzaak zal ook deze katalysator weer binnen afzienbare tijd sneuvelen. Of neemt men aan dat de bobine de oorzaak was?
Is de olie lekkage opgelost?

    De reden voor de laatste vragen is het verhoogde brandstofverbruik. Ik heb niets gelezen over het vervangen van iets dat dat veroorzaakte. Wat is je verbruik nu? - oldford PRO, 1 maand geleden

Annie Van Der Stappen, 1 maand geleden

Aan de olie hebben ze het gereinigd ik denk dat bij de onderhoud bij het vullen van de motor er een beetje gemorst zal zijn. Ze hebben 1 bobijn vervangen in garantie en ben dan de wagen gaan halen en 1u 15 min later brande het lampje terug en heb hem onmiddellijk terug gedaan en was niet meer tevreden en heb dan een vervangwagen gekregen en na bijna 2 weken heb ik hem terug mogen afhalen met de melding dat ze de katalysator vervangen hebben met al de uitleg hoger in toeren rijden en lange afstanden doen.

Annie Van Der Stappen, 1 maand geleden

Voor het verbruik zal ik vanavond eens kijken en het laten weten maar ik dacht dat dit nu normaler is 5à 6 liter

Annie Van Der Stappen, 1 maand geleden

Nu heeft hij een verbruik van 6 liter door van en naar het werk te rijden
Ik heb vorig jaar als je een lange afstand doet en je snelheid stabiel houd en max 120 km/h kwam hij aan 4.6 liter

    ik heb gisteren op autosnelweg gereden 1é vak 90km/h en had een gemiddeld verbruik van 4.2 l - Annie Van Der Stappen, 1 maand geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.