Nissan Primera: Cd speler laad niet

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel

Hopelijk vindt ik hier een oplossing voor het probleem met mijn cd-speler. Ik heb enkele dagen geleden bij een particulier een 2dehands Nissan Primera van 2005 aangekocht. Nu merk ik echter dat hij geen cd's wil laden. De radio zelf werkt perfect. Als ik een cd insteek trekt hij deze zeer langzaam naar binnen maar stopt als de cd nog ongeveer 3mm uitsteekt en geeft dan de melding dat er geen cd aanwezig is. Voorzichtig een klein duwtje geven aan de cd helpt niet. Kan iemand mij een tip geven om dit te verhelpen. De wagen is nog maar net aangekocht en heb geen zin om nu al kosten te moeten doen om dit te laten vervangen. Alvast bedankt.

Bijkomend vraagje. Indien dit niet eenvoudig te herstellen is of de kosten te hoog liggen. Is het dan mogelijk om een andere cd of mp3 speler in te bouwen en hoe zit dit dan met de bediening via de console? Een nieuwe cdspeler is wellicht goedkoper dan het systeem te laten herstellen of de cdspeler te laten vervangen.

Wesley7878

Geplaatst door Wesley7878 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 7 jaar geleden

Hallo

Helaas is dit een klacht die voorkomt uit het cd mechniek van de speler. Je kan dat eventueel laten repareren bij v.d Boor repair

Je zou een ander zelfde toestel kunnen monteren, maar dan moet je die wel in nieuwstaat laten zetten zodat deze de code van de startonderbreker opnieuw aan kan nemen. Anders werkt het niet.

Een ander (after-market) toestel kan je niet aansluiten of bedienen met het systeem. Alle componenten "horen" bij elkaar en er kan er geeneen uit.

Helaas heb ik geen beter bericht voor je als het bovenstaande

Wesley7878 (0), 7 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Ik vreesde er al voor dat een ander toestel niet met de console bediend zou kunnen worden. Maar het is wel mogelijk om een ander toestel te plaatsen en dan te bedienen aan het toestel zelf? Mochten de kosten voor de reparatie te hoog liggen dan zou ik waarschijnlijk voor een ander toestel kiezen.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 7 jaar geleden

Dat andere toestel gaat niet passen in de opening.
Daarbij moet je wel weten dat je, zoals ik al eerder zei, geen component eruit kan halen. Alle delen hebben elkaar nodig. Zou je het dus voor elkaar krijgen om een toestel pas te krijgen dan moet de oude aan de kabelboom blijven zitten en die zal je dus elders moeten plaatsen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.