Nissan Sunny 1994: centrale vergrendeling en electrisch bediende ramen

Bouwjaar: 1994

We hebben een sunny staan waarvan de cv en de electronische ramen het neit meer doen. hebben al de schakelaars vervangen en heeft niets geholpen.
Zit er ergens een relais of zekering voor de ramen en cv???

Sjaak10922

Geplaatst door Sjaak10922 PRO , lid sinds 18 jaar geleden

8 Reacties

16, 17 jaar geleden

ik dacht een groen van 30A in de motorruimte

Sjaak10922 PRO, 17 jaar geleden

ja zekering hebben we gevonden, die was heel.
zit er ook ergens een relais?

qengelberts PRO, 17 jaar geleden

Voor zover ik bekend er mee ben kan je beter eerst controleren of het relais spanning krijgt. Volgens mij een zwarte en dikke rood/witte draad die bij je schakelaar binnen komt maar omdat je aangeeft dat het systeem het helemaal niet doet zou ik het niet zoeken bij de schakelaars en of relais. Ik zal eerst eens de spanning op de zekeringhouder controleren. is daar spanning dan kan je nog controleren of de contacten van de zekering niet geöxideerd zijn. 2de plek waar je kan kijken is in een andere zekeringbak of daar alle zekeringen heel zijn. Er staat nameljik 1 maal rechtstreeks fase op en een onderbroken fase die geschakeld wordt door het contact (in verband met de elektrische ramen). Dus daar zal je eerst eens moeten kijken of er signaal op staat en of er contact op komt na inschakelen contact.

Sjaak10922 PRO, 17 jaar geleden

je bedoelt het relais in de schakelaar?

qengelberts PRO, 17 jaar geleden

Niet in de eerste instantie. Ik vermoed dat je geen constante spanning op de gehele unit hebt wat ik dus zou controleren in de eerste instantie is of je 2 keer fase kan ontdekken op de schakellaar aan bestuurderszeide met het contact op aan zodra je die hebt gevonden dan moet er ook 1 zijn die dan uit gaat als het contact uit gezet wordt. dit kan je meten met de schakelaar er af dus alleen de draad. Volgens mij is het een dikke bruine draad en een dikke rode maar hou me daar niet aan vast. Staan de op die spanning dan kan je een schakelunit gaan halen en daarmee verder controleren of het dan weer werkt. anders moet je gaan opsporen of de de kabels dus niet ergens onderbroken worden denk hierbij aan een geöxideerde aansluiting aan de massa of een zekering of zoiets.

16, 17 jaar geleden

o ja bijna vergeten maar er zit bij nissan ook altijd een circuit breaker op. dit een soor automatische zekering maar die kan ook defect zijn. zit waarschijnlijk kant bestuurder links van de koppelingspedaal op een stekker en is rond van vorm

mario

16, 17 jaar geleden

de circuit zit op stekker M5 dat is onder de zekeringskast binnen links daar moet je in ieder geval voeding hebben.

Sjaak10922 PRO, 17 jaar geleden

Was inderdaad die automatische zekering. de ramen en vergrendeling doen het weer!!
hartstikke bedankt voor jullie advies

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.