Nissan Sunny 1994: Versnellingsbak troubles

Bouwjaar: 1994

Ik bracht vanochtend mijn broertje naar school en toen ik weg wilde rijden kreeg ik hem niet meer in de versnelling...
Koppeling kon ik indrukken, schakelen wilde absoluut niet. Motor uitgezet toen zonder draaiende motor geschakeld en gelukkig wilde dat toen wel.
Motor weer gestart en ik kon wegrijden. Alleen hoorde ik wel steeds een schurend geluid in de 1ste en 2de versnelling, vooral bij het optrekken.

Ook als ik in de 1 stond, koppeling liet opkomen zonder gas hoorde ik dat geluid. Ook wilde de auto vanzelf veel sneller wegrijden met koppeling opkomen dan normaal. Ik ben toen direct naar de dealer gereden en het verhaal uitgelegd. De balieman dacht aan de lagers in de versnellingsbak, maar er is een monteur meegekomen die samen met mij is gaan rijden. Het geluid hebben we even heel ver op de achtergrond gehoord en daarna eigenlijk niet meer.

De monteur had het over een druklager. Hij heeft alles gedaan. In zn 1 koppeling opkomen, net niet afslaan koppeling weer in. Snel optrekken, langzaam optrekken, veel toeren, weinig toeren, van 1 t/m 5 schakelen, van 5 t/m 1 schakelen etc. Hij hoorde verder geen rare dingen (hij heeft zelf dezelfde Sunny).

Ik moest het in de gaten houden en terugkomen als ik weer problemen kreeg. Tijdens het ritje naar huis heb ik geen gekke dingen kunnen ontdekken.

Iemand enig idee wat er stukgaat, of hoe dit in godsnaam kan? Ik heb nog nooit meegemaakt dat de auto niet in de versnelling wilde en schrok daar best wel van, als autoleek zijnde!

DaMasterPNut

Geplaatst door DaMasterPNut , lid sinds 17 jaar geleden

2 Reacties

DaMasterPNut, 17 jaar geleden

inmiddels is de Sunny bij de Nissan dealer SelleS in Zwolle.
vanochtend wilde ik ff een stukje rijden en WEER hetzelfde probleem. motor uit, motor aan, spelen met koppeling/gas en nog steeds niks

als de motor niet liep kon ik gewoon schakelen.

toen ben ik met onze 3de auto (19 jaar oude BMW 320i automaat :P) naar een klasgenoot gereden die een trekhaak had zodat hij me naar de dealer kon slepen.

toch nog even geprobeerd en ik zelfs op eigen houtje naar de dealer gereden.......
kheb em daar achter gelaten en ze zullen er naar laten kijken. ik heb gezegd dat ze eerst mochten kijken en voordat ze ook maar iets gingen vervangen dat ze moesten bellen.

keep you updated.......

Forsaken, 17 jaar geleden

Hallo beste mensen ik ben nieuw hier! Ik lees over problemen met versnellings bakken van nissan sunny 1.4 twincam.

Helaas heb ik zelf ook een probleem met mijn versnellings bak het is dus de zelfde auto, Alleen ik heb een probleem met mijn Achteruit versnelling. :/

Ik kan hem gewoon in zn achteruit schakelen dat is geen probleem maar ik krijg hem er erg moeilijk weer uit moet em echt door slaan naar de 5 voor dat ik weer naar de Neutraal kan gaan. Iemand een idee waar dat aan kan liggen? Ik heb mijn versnellings bak na laten kijken tusse haakjes maar volgens de garage houder was er nix mis met de versnellings bak. Iemand een idee wat het kan zijn ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.