Nissan Sunny: probleme vermoedelijk koppeling!

Bouwjaar: 1993

Beste mensen aller eerst moet ik even melden dat ik hier nieuw ben :)

Ik zit met het volgende probleem, Ik heb een nissan sunny 1.4 16v twincam multipoint injectie.
Sinds vandaag merk ik dat hij vreemd doet met het rijden vooral als ik van de 2 naar de 3 ga bij zo ongeveer 40/50 km/h overschakel en ik doe men voet van de kopeling af en gewoon gas geeft dat hij hoog toere aan grijpt en wel wat slecht weg komt hij valt later terug in toere en als ik dan bij de 75 na de 5 schakel of 80 merk ik dat hij moeizaampjes naar de 100 klimt ook met dat toere probleem. Nu vrees ik zelf dat de koppeling versleten is maar hij schakeld verder wel perfect van middag kwam hij in de 1e versnelling haastn iet weg heel hoog toere tal hij heeft 187000 km gelopen en zover ik weet is de koppeling nog nooit vervangen dus vermoed ik de kopeling.

Heeft er misschien iemand anders zoiets gehad of een idee wat het kan zijn of door slag kan geve dat het de kopeling is?

alvast bedankt Mvgr Martijn

Forsaken

Geplaatst door Forsaken (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Petje57 (0) PRO, 18 jaar geleden

Koppelingplaat versleten. Met 'n beetje mazzal kun je misschien nog terugstellen, maar ik denk dat het gewoon slijtage is. Niet zo heel verwonderlijk met 187000 km. Overigens: 'n gebarsten diafragma zou ook nog kunnen, maar komt niet zo heel vaak voor. Verstandig is wel om plaat en diafragma beide te (laten)vervangen. Succes.

DaMasterPNut (0), 18 jaar geleden

gaat je ongeveer 500 euro kosten incl btw en arbeid

Forsaken (0), 18 jaar geleden

mja dat is wel een beetje veel geld, een koppelings plaat is niet zo duur laat het uiteraardn iet bij een dealer maken.

Heb gelukkig een aantal kennisen die auto monteur zijn dat scheelt wel weer in de kosten :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.