Nissan Micra: CO te hoog

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200 cc

Auto is vandaag afgekeurd op de uitlaatgasemissies 5.2.11 nu kreeg ik te horen dat de CO uitstoot te hoog was, mijn vraag is kan je dat zelf verhelpen zoja hoe en zo nee wat moet er gedaan worden om dit te verlagen? Auto is 20 jaar oud zijn de eisen dan hetzelfde als nu?
graag hulp Mvg Rob

roborob

Geplaatst door roborob (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

golfprobleem (0), 13 jaar geleden

je kan je luchtfilter schoonmaken, de carburateur ook.

Daarna laten afstellen, tenzij ie van het schoonmaken weer goed is.

het is niet te hopen dat ie teveel speling op de kleppen heeft, anders dan word het te ingewikkeld om zelf te doen.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

De emissie eis is onder andere afhankelijk van de toevoeging op je kentekenbewijs. E2 U9 enz. ij U9 hoort er al een geregelde katalysator onder te zitten. Die eis was toen een 0.5% co. Nu is het al 0.2% en op toeren moet de regelwerking ook nog gecontroleerd worden.

Bij jou auto is het denk ik nodig om de aluminium plug die de co-schroef afstopt uit te boren. Die zie je zitten als je bij het rechtervoorwiel staat en naar de voet van de carburateur kijkt.

Als die stop eruit is dan de schroef indraaien. Heel officieel moet het met losgenomen lambdasensor en de luchtinductie afgestopt. (ik zou het even na moeten zoeken) Onofficieel ben jij gered als je de schroef een slag indraait totdat het co onder de maximale grens is.


De echte oorzaak moet je meestal zoeken in de luchtbenzine sproeier die in de carburatuer zit. Deze regelt dan niet goed meer en blijft waarschijnlijk dus open staan en benzine geven.

diesel johnny (0) PRO, 13 jaar geleden

Tja die kennen we nog wel,heb er genoeg verv.van die regelnaalden.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Breek me de bek niet open!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.