Nissan Micra: verhoogd stationair toerental

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,
Sinds enige tijd in het bezit van deze leuke auto. Echter wat storend is dat het stationair toerental pas na 5 seconden wordt bereikt. Hiervoor blijft de motor ca. 1200 toeren draaien.
Ik heb de gasklep al schoongemaakt omdat ik had gehoord dat dit wel eens de oorzaak zou kunnen zijn.
Enkele weken terug echter bemerkte ik dat het toerental ook oploopt als de auto bergaf rolt, zonder dat gas wordt bediend en hij in de vrij staat. Als ik weer stop loopt het toerental weer terug naar stationair. Dit enkele keren herhaald om er zeker van te zijn dat het geen toeval is.

Kan iemand mij een verklaring cq. oplossing geven. Ik zou het namelijk prettig vinden als ik bergaf rijdt de auto ook behoorlijk afremt op de motor.

Troen1

Geplaatst door Troen1 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

diesel johnny (0) PRO, 13 jaar geleden

Stappen motor reinigen of een gereviseerde unit aan schaffen en afstellen volgens fabrieks gegevens,basis toerental en gasklepsensor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.