Nissan Almera: Constante hoge zoemtoon en auto valt soms (bijna) stil.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Sinds een tijdje heb ik een hoge zoem/pieptoon in de auto. Deze is eigenlijk constant aanwezig. Het enige moment dat hij soms even weg is, is als de je de koppeling laat opkomen. Daarna is hij gewoon weer aanwezig.
Het is een constante toon, dus hij wordt niet hoger of harder naarmate je harder gaat rijden of meer gas geeft. Het lijkt ergens aan de onderkant aan de achterzijde van de auto vandaan te komen.

Wat voor mijn gevoel ongeveer tegelijk mee is gaan spelen (mogelijk dat het samenhangt?) is dat soms de auto helemaal stil lijkt te gaan vallen. Radio valt uit, lampjes op het dashbord gaan branden. Meestal voordat hij helemaal stil valt komt hij toch weer terug en kan ik zonder de sleutel opnieuw om te hoeven draaien verder rijden. Het is me laatst één keer voorgekomen dat de auto wel helemaal uitviel en ik de sleutel moest omdraaien waarna hij gewoon weer zonder problemen startte.
Het bijna uitvallen gebeurd meestal bij het optrekken of afremmen. Het is me één keer gebeurd dat de alles bijna uitviel toen ik gewoon op de snelweg reed.

Zou het kunnen zijn dat het de brandstofpomp is die zo'n irritante piep/zoemtoon produceert en dat die er ook voor zorgt dat de auto soms (bijna) uit/stilvalt? Heb iets gelezen van CSV-kleppen? Al heb ik geen idee wat dit zijn.

Bartje1981

Geplaatst door Bartje1981 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Brandstofpomp? Zou heel goed kunnen dat je die hoort. CSV-kleppen is iets dat op diesels zit, dus dat is het niet.

Hoe oud is het brandstoffilter?

Uitvallen van radio en lampjes op het dashboard die gaan branden, gecombineerd met uitvallen van de motor wijst op een probleem met de stroomvoorziening. Kan ook het wegvallen van een massa-verbinding zijn.
Kontroleer de accu-polen of ze schoon zijn en goed vastzitten. Ook de massa-strips controleren.

Bartje1981 (0), 12 jaar geleden

Brandstof filter is als het goed is nog niet zo oud. Zit er net een jaartje in ofzo.
Misschien stomme vraag, maar wat zijn de massa strips?

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Verbinding tussen metalen delen van de auto. Bijvoorbeeld tussen de - pool van de accu en de carosserie.
Vaak zit er op de motor en/of versnellingsbak ook minimaal eentje.
Elektrische circuits lopen van de + pool van de accu naar een verbruiker (lamp, pomp, etc.) en dan terug via de carosserie (massa).

Neet (0), 12 jaar geleden

Het zoemen wordt veroorzaakt door je brandstofpomp. De retourleiding vibreert in de unit.
Kan je oplossen door gehele unit er uit te halen en de retourleiding te modificeren.
Moet je wel handig wezen anders niet doen.
Maar waarom je auto helemaal stil gaat staan weet ik niet en zal iets heel anders zijn omdat alles uitvalt.
Idd mogelijk massa probleem. Accu polen los halen, schoonmaken, beetje opschuren en goed vastzetten.
Tis gek maar dat helpt echt.

Misschien beter om eerst gewoon een nieuwe pomp te plaatsen en kijken wat er gebeurd. Als het gezoem door de
retourleiding wordt veroorzaakt dan is dat in ieder geval opgelost.
Zelf heb ik twee gebruikte pompen geprobeer. Bij de ene was het pompje zelf defect en de andere zoemde ook maar dan een stuk minder.

Ik dacht overigens dat een benzine filter alleen in de pomp zat en die kan je niet los vervangen. Ik kan het mis hebben hoor maar dan
zouden er twee in moeten zitten.

Bartje1981 (0), 12 jaar geleden

Ik heb er ook geen vestand van. Dacht dat die altijd vervangen werd bij een grote of kleine beurt. Als dat niet zo is, dan is hij inderdaad al een heel stuk ouder.

Ik zal de accupolen eens schoon gaan maken, eens kijken of dat helpt. Gelukkig is het niet zo dat het bij elke rit gebeurd. Nu alweer aantal ritten gemaakt zonder dat het gebeurde.

Vervangen van de pomp ga ik mezelf maar niet aan wagen, want zo handig ben ik nou ook weer niet met auto's.

Dank voor alle tips en suggesties.

Neet (0), 12 jaar geleden

Schoonmaken van accupolen kan geen kwaad en kijk gelijk even de dikke aansluiting van de min pool naar het chassis en/of motorblok na.
Los halen, schoonmaken, beetje opschuren en weer goed vast monteren. Deze moeten ook echt goed contact maken.

De benzinepompunit kan je laten vervangen door een garagebedrijf. Hij zit onder de achterbank en is binnen een 45 min. te vervangen. soort plug and play....
Zeker als je zelf al je achterbank er uit haalt. Wel er voor zorgen dat je tank minder dan de helft vol is. Pomp unit kost rond de 250,- nieuw als je zelf besteld.
Je ziet em dan zo zitten met een grote ring die je met een grote platte schroevendraaier kan los tikken.
Niet alleen dat pompje (50,-) in de pompunit laten vervangen. Dat willen ze ook nog wel eens doen. Wel goedkoop maar zal in jouw geval hoogstwaarschijnlijk niet helpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.