Nissan Almera: Nissan Almera startprobleem

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 automaat

Beste mensen,

Ik ben nieuw hier. En ik zit met een probleem. Ik heb een nissan almera net gekocht en die startten altijd goed. Tot de accu een beetje zwakker werd.
Toen heb ik er een nieuwe accu ingezet. En nu starten die gister avond wel maar toen ik een rondje had gereden en weer uitgezet had starten die niet meer.
Het kan zijn dat het alarm een storing geeft ofzo. Want er zit een goedkoop achteraf gebouwd alarm in. Maar als ik de sleutel omdraai tikken er wel een aantal relais achter het zekering kastje bij me linker knie. Dus hij doet wel wat. En nu heb ik gekeken in het boekje van het alarm en nu staat er op de tekening
dat er een draadje loopt een een "engine cut off relais". dat gebruikt het alarm denk voor een zogenaamd anti-hijacking mode. Nu heb ik ook al de auto proberen te starten zonder het alarm op me accu polen gekoppeld heb. maar nog steeds hetzelfde...tikkende relais en als ik me blower erbij aan doe schakelt ie wel even uit als ik hem probeer te starten.
Hoop dat het een beetje duidelijk is en ik het goedkoop kan oplossen. Bedankt alvast voor de antwoorden.

Mvg Maikel

MaikelM

Geplaatst door MaikelM (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Het klinkt als wederom een lege accu. Meet het voltage eens.
Als de accu weer leeg is, dan zal de dynamo wel niet meer bijladen.
Heeft het accu-lampje tijdens de rit gebrandt? Gaat het wel branden als je het contact aan zet?

MaikelM (0), 12 jaar geleden

Heb hem net gestart meteen een rondje gereden en weer uitgezet en weer gestart en dat een paar keer en nu doet hij het weer. Maar heb gisteren wel het alarm los gekoppeld. Denk dat echt het probleem was. Goedkoop k*t alarm..


"edit" Ik heb ook gehoord dat het de batterij kon zijn die in het "engine cut off relais" zit. Dat die goed moet ontladen zijn ofzo.

en accu lampje branden niet tijdens de rit. en wel met contact aan

MaikelM (0), 12 jaar geleden

Hij start weer niet.... :S Maar nu heb ik een vermoeden wat het kan zijn. want er piepte wat bij me riemen en toen heeft een vriend interieur spray op de startmotor gespoten dus dat zal ook wel niet goed zijn. ??

MaikelM (0), 12 jaar geleden

Ik ben er al achter het was de startmotor..een paar tikken erop en hij doet het weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.