Nissan micra 1.2 2003: Dasboard valt regelmatig compleet uit

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo,

Ik heb een nissan micra K12 uit 2003 waarbij het complete dashboard afgezien van het acculampje en de immobiliser stopt met werken. Soms werkt hij weer maar na een 2e keer starten later op de dag werkt niets meer.

Het begon volgens mij met de benzinemeter die af en toe weigerde te werken.

Ik heb alle zekeringen op alle locaties al gecontroleerd en de massa's van de stekker aan de achterzijde van het dashboard gecontroleerd en de stekker schoongemaakt / opnieuw aangesloten.

Wie heeft een oplossing?

vaatwasser

Geplaatst door vaatwasser , lid sinds 7 maanden geleden

5 Reacties

Siem Bijman PRO, 7 maanden geleden

En wat doet de verlichting?

    De verlichting buiten en in de auto werkt gewoon. De lampjes in het dashboard niet. Als het dashboard Uitgevallen is kan ik ook niet op de boordcomputer zien hoeveel kilometers in nog rijden kan. - vaatwasser, 7 maanden geleden

Siem Bijman PRO, 7 maanden geleden

Zal dan toch een probleem in het dashboard zelf zijn, printplaat oid. Even kijken op de sloop, zal niet zo heel duur zijn verwacht ik. www.onderdelenlijn.nl

vaatwasser, 7 maanden geleden

Is dat uitwisselbaar zonder met kilometerstanden of andere dingen problemen te krijgen?

Siem Bijman PRO, 7 maanden geleden

Zou ik niet 100% antwoord op kunnen geven, wellicht dat de mensen van de sloperij dit wel weten. Vaak zit de tellerstand in de ECU, maar dat weet ik niet bij de Micra helaas.

phil4226, 7 maanden geleden

Ik had een gelijkaardig probleem met mijn PT cruiser, bleek contactslot te zijn, alles viel uit maar motor bleef gewoon lopen.
Met contact "aan" met de sleutel spelen en kijken of je het uitvallen kunt forceren. Soms zit het mechanisch gedeelte met een asje vast aan het electrisch gedeelte, kap onder stuur losmaken en met de draden spelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.