275 bezoekers online

Nissan NISSAN MICRA 2003: slecht starten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CR12, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 59

Al jaren start de auto niet bij warm weer. Soms 4 of 5 keer sleutel in het slot. Wel zich op alle lampjes maar geen contact. Niets. Vorig jaar nieuwe startmotor en nieuwe accu. Er wordt nu gedacht aan een probleem in de stuurkolom. Ik ben niet technisch. Kan niet eens een band verwisselen. Het probleem reeds bij de dealer een aantal keer aangekaart, maar er is 2x een nieuw slot ingezet. Met als resultaat dat het een poosje goed gaat en dan weer mis. Dikke rekeningen maar ik geen dealer meer. Wat nu. Heeft u enig idee?

s.b.ooms

Geplaatst door s.b.ooms , lid sinds 3 maanden geleden

2 Reacties

Siem Bijman PRO, 3 maanden geleden

Je vraag is mij niet duidelijk hr. ooms. Het is nu geen warm weer dus begrijp ik het goed dat het starten nu wel goed gaat? En dat u een oplossing zoekt voor als de zomer er straks weer aankomt?

Wat mij verbaast is dat als de dealer een nieuw slot plaatst dit het euvel blijkbaar tijdelijk oplost. Ik wil dan graag weten waarom ze er een nieuw slot in hebben gezet? Dat doet men normaalgesproken alleen als daar een aanwijzing voor is dat daar het probleem zit.

Ik denk zelf dat als het met een nieuw slot een poosje goed gaat er een probleem in het elektrische gedeelte zit. Gezien de leeftijd van de auto zou een apart startknop een betaalbare oplossing kunnen zijn.

En wat bedoeld u met "Wel zich op alle lampjes maar geen contact" ??

Nissanwielmonteur PRO, 3 maanden geleden

Inderdaad met Siem eens.

Ik zou het elektrische deel van het contactslot verdenken.

Er moet wel een geweizigde ingezet worden die 4 of 5 graden eerder contact maakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.