Nissan Patrol : demonteren vrijloopnaaf

Wie kan mij vertellen hoe de automatische vrijloopnaaf van mijn Patrol te demonteren. In het werkplaatshandboek is alleen de handbediende vrijloopnaaf beschreven.
Is daar speciaal gereedscahp voor nodig ??
Bijv dank. Peter.

PeterG8900

Geplaatst door PeterG8900 , lid sinds 17 jaar geleden

1 Reactie

dupl-u-3017-5dd14a4554389+smoker, 16 jaar geleden

gewoon alle imbus/binnenzeskant bouten losdraaien en naaf afnemen. met verwijderde naaf kun je binnenwerk er zo uithalen(moet wel op auto staan en er niet tussenin staan) . als laatste kun je dat deel wat nog op de as zit verwijderen door eerst door de borgring met een segeringtang te verwijderen en daarna de meenemer van de vrijloopnaaf van de as te halen. er vallen geen losse onderdelen af of zo. Dit is voor type 2.8 bj 89 t/m 98. Bij de 3.0 is het niet anders.
Bij montage er goed op letten dat borgring weer volledig in de groef! van de as zit. tijdens montage asdeel vasthouden, kan naar binnen gedrukt worden en dan krijg je borgring niet in de groef. goed schoonmaken met remmenreiniger of wasbenzine en niet met te veel vet (molybideen/molycote vet) monteren. Denk bij monteren van vrijloopnaaf huis aan de 0 ring. deze moet goed in de rand zitten om af te dichten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Patrol of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.