Nissan Patrol: motorproblemen

Bouwjaar: 2004

hallo,

Is er een mogelijkheid om motorproblemen met bovenvernoemd model te voorkomen? (3.0Diesel) Ik heb gehoord dat er reeds verschillende zijn waar de motor stukdraait door "iets" met de olie of oliedruk. Wat is de olieviscositeit/kwaliteit die voor die wagens het beste is?
Ik heb een klant die zo'n wagen wil aanschaffen om er dagelijks een zware aanhanger mee te trekken. (Ongeveer 30000km/jaar)
Graag wat advies! Deze auto heeft nu 39000km en is enkel als "luxewagen" gebruikt, hij heeft nog één jaar waarborg van de fabriek.

garagebraeckman

Geplaatst door garagebraeckman (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Patrol? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

JEROEN5326 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Eddy,

Er loopt op het ongenblik een terugroepaktie voor de modellen met een ZD30(diesel)motor ; een modificatie aan de oliedrukzender.
Als de auto "gewoon'het onderhoud op tijd heeft gehad is de aanschaf geen probleem;ik heb zelf een klant die er dagelijks mee naar de veiling rijd met een hanger vol met tomaten ( best een zware jongen !!) LET wel OP dat de koppeling natuurlijk wel goed op z'n donder krijgt , dus zal de levensduur ook 'wat'korter zijn.


groeten Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Patrol of stel zelf een nieuwe vraag.