Nissan Primera: diepe resonantie vanaf 2800 toeren (iedere versnelling)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste allen,

Hierbij de verhaallijn.

Auto gekocht 14 november 2010. Bij aankoop bleek rechter ABS-ring stuk. Rechter homokineet vervangen. Tevens kachelmoter vervangen.

Reed perfect, na twee weken liep de linkervoorrem aan, deze losgemaakt door garage, ingevet met kopervet, niet weer teruggekomen.

Half december viel het me op dat de versn.pook trilt, schudt tussen 100 en 120 km/u.
- Hiermee eerst naar een universeel geweest: auto gebalanceerd, probleem niet verholpen. Men denkt dat het in de aandrijving ligt.
- Bij aankoopgarage is deel schakelmechanisme vastgezet en gesmeerd. Hiermee is vibratie weg. Pook nog niet 100% stil maar daar maak ik me niet meer druk over.

Resonantie in motor bij 110 km/u en 2800 toeren in iedere versnelling. In de vijf het luidst. Klinkt alsof er sportuitlaat onder ligt. Tevens heb ik het idee dat er een beetje vermogen mist rond dit toerental en meende ik een beetje olie geroken te hebben.

Gaspedaal en koppelingspedaal voelen zwaar. Koppeling zit vrij hoog.

Enig idee waar ik kan beginnnen met zoeken?

Heerde2207

Geplaatst door Heerde2207 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heerde2207 (0), 13 jaar geleden

Aanvulling: in de aandrijving lijkt een "hobbel" te zitten, merkbaar in de stoel en op vlakke wegen. Was me bij testrit niet opgevallen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.