Nissan Almera: dimlicht en grootlicht storing

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Sinds kort brand het blauwe grootlicht lampje in het dashboard terwijl dimlicht aanstaat. Rechtsvoor doet stadslicht het niet meer. Lampen zijn vervangen zonder resultaat. Iemand enig idee?

piet keulen

Geplaatst door piet keulen (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Ja. Koplampstekkers controleren. En stadslicht bolletje links vervangen.

piet keulen (0), 15 jaar geleden

ben alweer wat verder. stadlichten doen het weer. Linksvoor doet dimlicht het niet, als ik de stekker los trek gaat het gootlichtindicatielampje in het dashboard uit. Het lijkt erop dat het inderdaad in de stekker zit maar waar moet ik naar kijken? De stekker ziet er goed uit.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Trek maar eens stevig aan de draadjes bij het stekkertje. Zitten er geen blazen van warmte ontwikkeling op?????

piet keulen (0), 15 jaar geleden

bekabeling is in orde, ook geen blaren. zekeringen ook oke. Nog even een omschrijving:
Linkerkoplamp doet het niet, zowel dim als grootlicht. In dashboard brand het grootlicht lampje als je de lampen aandoet. Deze gaat uit als je de lampvoet lostrekt van de linkerkant.
Iemand nog een idee? Kan ik iets nameten met een multimeter op de 3 pinnen van de lamp?

erik007 (0), 15 jaar geleden

heb je geen massa probleem
of een draad breuk ofzo

hoes (0), 15 jaar geleden

Hallo Piet,

als je de stekker open maakt zal je waarschijnlijk zien dat de stekker inwendig niet meer goed is dit is makelijk op te lossen door een nieuwe stekker te plaatsen deze zijn bij de auto shops te verkrijgen.

sucses.

mvg,
hoesein

piet keulen (0), 15 jaar geleden

eindelijk tijd gehad en probleem gevonden. geen massa inderdaad maar de stekker is in prima staat. Heb de massa kabel doorgeknipt en direct aan de min vd accu verboden en klaar. Er zit dus wel "ergens" een kabelbreuk maar waar?
In ieder geval bedankt voor jullie reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.