Nissan Almera: Oliedruk lampje brandt bij een warme motor (meestal bij remmen)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: GA motor

Hallo,

Ik heb mijn nissan almera 1999 sedan een grote onderhouds beurt gegeven. Toen ik de auto ophaalde van de garage en een stukje ermee reed, brandde het oliedruk lampje. Inmiddels zit ik 5 dagen met dit probleem. Ben een paar keer terug gegaan naar de garage met dit probleem. Ze hebben de olie weer vervangen met 15w40 (oorspronkelijk 10w40) Volgens hun hebben zij synthetisch olie ingedaan. Verder heb ik hun de oliedruk sensor laten vervangen, maar probleem blijft. Als de motor warm is en ik rem dan brandt het lampje. Voor de servicebeurt had ik het probleem niet. Hebben jullie enig idee hoe ik dit probleem kan oplossen?

Groet,

Dean

nissanowner1999

Geplaatst door nissanowner1999 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Theo Sparenburg (5), 15 jaar geleden

Is ook het oliefilter vervangen?

vr.gr. Theo

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Oliedruk laten meten???? Sensorstekker loshalen en kijken of het lampje dan nog brand onder de door jou aangegeven momenten. Brand het lampje wel dan weet je dat er ergens sluiting is.

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Inderdaad,

Om erger te voorkomen even de oliedruk laten meten..

Gr Stefan

nissanowner1999 (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Ja oliefilter is ook vervangen. Verder ook de remblokken.

Groet,
Dean

nissanowner1999 (0), 15 jaar geleden

Beste mensen,

Soortgelijk probleem wordt ook hier beschreven.

http://www.saabforum.nl/viewtopic.php?t=...

Ik ga morgen naar de garage om het probleem te laten fixen. Ik zal nog zeggen of het probleem opgelost is en hoe.

Groet,

Dean

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Dean

Al wat wijzer geworden inmiddels ?

Gr Stefan

nissanowner1999 (0), 15 jaar geleden

Probleem opgelost. Heb nieuwe orginele oliefilter en motorolie ingedaan. Er zat een universele filter in en de oliepeil was te hoog. In plaats van 3.2 l was er 5 liter in de auto. Na de vervanging geen rood lampje meer gezien bij het rijden en remmen:)

Thanks voor jullie support.

Groet,

Dean

nissanowner1999 (0), 14 jaar geleden

Helaas probleem weer te waarnemen na een maand. Als ik rem dan gaat ie branden. Vandaag auto gestart het olielampje bleef branden en de motor begon te tikken en klonk dus als een diesel motor. Direct weer uitgezet en daarna weer gestart en deze keer start de auto normaal IK heb naar de dealer en garage gebracht ze konden niets vinden. Het is in ieder geval geen oliedruklampje. Hebben jullie nog advies, word gek hiervan..:(

Groet,

Dean

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.