Nissan Almera, N15, 1.6: Doet erg vreemd op LPG

Bouwjaar: 1998

Ik heb een N15 uit 1998 die een best vreemde storing heeft en we komen er niet uit wat nou het probleem is.
Als je een tijdje op LPG rijdt dan begint de auto ineens heel erg te haperen/stotteren en schakeld dan terug op benzine. als je dan de auto handmatig weer terug schakel op LPG blijft hij kort op lpg lopen en begint dan weer te stotteren en schakeld wederom terug op benz. Op het moment dat de auto gaat stotteren en je het gaspedaal los laat dan blijft hij nog even op LPG lopen. De stappen motor is al getest en gereinigd, de verdamper druk is ook opnieuw afgesteld maar het probleem blijft. Ook met uitlezen komt er niets aan storingen uit.

Het gaat om een koltec installatie. en het probleem is gekomen na dat de auto een tijd (4 maanden) voor schade reparatie is weg geweest.

JWK

Geplaatst door JWK (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Mijn idee: de lambdasonde is slecht waardoor het systeem spontaan terugschakelt naar benzine.

vannelle (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi Jan Willem,

Zit er een filtertje in of bij de verdamper? deze kan nl. vol met slijpsel zitten zodat het gas er niet goed door kan.......

JWK (0), 18 jaar geleden

er zit geen filtertje maar als dat het probleem zou zijn zou mijn logieka zeggen dat hij veel eerder moet stoppen op LPG, maar ga binnenkort maar eens de lambda sensor vervangen misschien dat dat dan het probleem is.

Ben net vergeten er bij te zetten dat de auto is uitgerust met een open air filter.

Gegroet Jan-Willem

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

deze wagen heeft wel een filtertje in de lpg afsluiter...

JWK (0), 18 jaar geleden

hmmm nog niet gevonden gaan verder zoeken

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Het is denk ik ook de lambda sonde.

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

filtertje zit onder in de lpg afsluiter..in het ronde bakje die met en sleuteltje 13 vast zit aan de onderkant..

Michel7773 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je de gasdrukken gecontroleerd?Gasdrukken controleren en verdeelhuis schoonmaken is mijn advies. Als de lambdasensor kapot is gaat het mm lampje branden.Eventueel kan ook nog het omschakelrelais haperen.

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Het betreft hier een auto van '98, dus geen EOBD. Als de lambdasonde slecht is gaat het systeem op benzine in open loop zonder dat het MIL lampje gaat branden. Op gas kennen we deze situatie, open loop niet en schakelt de gascomputer het gassysteem uit. Typische lambdasonde problematiek om pas na een tijd terug te schakelen naar benzine. Echter ook hier geldt, meten is weten.

JWK (0), 18 jaar geleden

hebben vandaag eindelijk een keer kunnen meten terwijl de storing er in zat, en idd het signaal van de lambdasensor was niet goed gaan nu eerst eens de sensor vervangen en dan kijken of het probleem over is.

Grtzz JW

jemke (0), 18 jaar geleden

mijn advies ook verdeelhuis schoonmaken

JWK (0), 18 jaar geleden

hebben vandaag de sensor vervangen en heb het probleem nog niet terug gehad, hebben inderdaad ook meteen alles schoon gemaakt nu maar hopen dat het probleem weg blijft.

Grtzz JW

H.C.smits (0) PRO, 18 jaar geleden

Kontroleer de klepspeling eens.
Op gas is het geheel nog al gevoelig.
Op benzine is het niet te merken, vloeibaar, slechter moeilijkere verbranding
Succes

firataga (0), 17 jaar geleden

hoi, ik heb ook een nissan almera van 1995 en heb het zelfde probleem. Ik had laatst naar een gasspecialist gebracht en die zei dat de inspuitcomputer van mijn lpg installatie stuk was. ik heb nog niet vervangen, maar mocht jij inmiddels al opgelost hebben zou ik graag van je weten wat het is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.