Nissan Navara : DPF verwijderen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: D40

Het lampje van de DPF gaat aan en de auto gaat in noodloop. Foutcodes zijn P2002 en P0470, beide DPF gerelateerd. De auto rijdt dagelijks alleen korte stukken. Filter verwijdert en schoongemaakt met schoonmaak middel en een hogedruk reiniger. Het gaat een tijd goed maar dan komt de storing terug. De informatie over wet en regelgeving van het DPF ken ik en wil desondanks het filter verwijderen. Ik wil het filter vergruizen. kapot slaan in de huidige behuizing, en de originele lege behuizing gebruiken met beide temperatuur sensoren en druksensor op zijn plek laten. Als ik dit doe gaat de auto in storing?

ptrustfull1

Geplaatst door ptrustfull1 (50) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Navara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (145) PRO, 9 jaar geleden

jazeker, er zijn bedrijven die daar software voor leveren, zodat het storingslampje uit blijft.

ptrustfull1 (50), 8 jaar geleden

DPF met klopboormachine vergruist, auto gaat nu als n brandweer maar motormanagement lampje blijft branden met als storing "te lage temperatuur lambda sonde"

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Hoe kom je aan die foutomschrijving? Wat is het nummer van de foutcode?

In principe wordt de temperatuur van een lambdasonde niet direct gemeten. Natuurlijk wordt er wel gecontroleerd of de verwarming werkt.

ptrustfull1 (50), 8 jaar geleden

In de pijp zitten 3 sensoren, 2x temperatuur en 1x lambda. Het code nr weet ik niet meer maar zal de auto weer uitlezen om te exacte code eruit te halen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Navara of stel zelf een nieuwe vraag.