Nissan Navara: (tbd)p0409

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: D40

P0409 code laat het motormanagement lampje branden zonder verdere gevolgen. Wanneer de code gewist wordt blijft deze gedurende een hele tijd weg, zelfs met vele kilometers op de teller na reset. Als de code terug komt is dit nooit tijdens het rijden, maar altijd direct na de start alsof er een spanningstekort was tijdens de start. De batterij is onlangs nog vernieuwd en er is geen andere panne die wijst op een spanningsval tijdens de start. Misschien niet onbelangrijk: de code is eigenlijk (TBD)P0409. Ik veronderstel dat de (TBD) staat voor "to be determened".
Ik kan zelf de code uitlezen en het lampje van het motormanagement wissen, maar het is toch wel vervelend als ik dit elke week hoef doen voor hetzelfde probleem.
Reeds dank voor het antwoord

vanaelstmark

Geplaatst door vanaelstmark , lid sinds 9 jaar geleden

4 Reacties

Hans4040 PRO, 6 jaar geleden

P0409: EGR slecht contact, EGR sensor of ECM.
Controleer de bedrading en stekkers

vanaelstmark, 6 jaar geleden

Weet je toevallig waar (locatie) ik de stekkers moet nazien? Kan het ook zijn dat de sensor kapot is? Is toch een toerentalsensor, deze zal toch wel niet alleen nodig zijn voor de egr? En waarom dit probleem enkel tijdens de startfase en nooit tijdens het rijden?

Mercikes

patje 64, 3 jaar geleden

Beste,
Ik heb nu net hetzelfde probleem en als ik even stationair laat lopen ruik ik uitlaatgassen binnen komen .

Mijn navara is wel één met een roetfilter .
Mvg,
Patrik

vanaelstmark, 3 jaar geleden

Hallo,

Het probleem had zichzelf opgelost na een tijd. De Navara heb ik nu niet meer, maar hij rijdt nog steeds rond... .

Groeten,
Mark

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Navara of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.