Nissan Navara : P0409 zonder verdere problemen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: D40

P0409 code laat het motormanagement lampje branden zonder verdere gevolgen. Wanneer de code gewist wordt blijft deze gedurende een hele tijd weg, zelfs met vele kilometers op de teller na reset. Als de code terug komt is dit nooit tijdens het rijden, maar altijd direct na de start alsof er een spanningstekort was tijdens de start. De batterij is onlangs nog vernieuwd en er is geen andere panne die wijst op een spanningsval tijdens de start.
Missschien toch een 'A' circuit fout op de sensor van de EGR??? Waar zit de sensor??? Misschien vuile electrische connectie???
Reeds dank voor het antwoord

vanaelstmark

Geplaatst door vanaelstmark (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Navara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Kleine correctie: het is geen "A" circuit fout. De "A" slaat op de sensor, of te wel EGR sensor 1. Het is dus een fout in het circuit.
Als er meer EGR positie sensoren zijn dan wordt "B" gebruikt om de 2e sensor aan te geven.

Er is wel 1 klein probleem: mocht het lampje per ongeluk aan gaan bij de eerstevolgende APK, dan wordt je afgekeurd.

vanaelstmark (0), 8 jaar geleden

Ik kan het lampje zelf uitzetten voor de apk en ik ben er ook zeker van dat het lampje uit zal blijven voor een tijd. Maar het zal zeker ook weer gaan branden na X aantal starts.... . Waar zit de sensor? Mogelijks is er een contact slecht. Het is moeilijk om aan te nemen dat het een circuit / bedradings probleem is vermits de motor normal reageert en soepel rijdt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Navara of stel zelf een nieuwe vraag.