Nissan Qashqai: ECU vervangen of niet ??

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1500

Onze Nissan Quashqai - 1500 cc - 2008 - is al in verschillende garages binnengeweest voor nazicht van het volgende probleem : lichtjes (oranje en/of rode) van het motorregelsysteem branden bij opstarten van de motor + motor valt steeds weer helemaal uit bij opstarten. Motor valt uit na enkele seconden, dikwijls meermaals na elkaar. Soms kan je toch aanzetten maar na enkele tientallen of honderden meters rijden valt hij terug uit. Herstarten lukte in het begin nog vlot waarop wij toch konden verder rijden. Nu lukt het bijna niet meer om gewoon enkele kilometers te rijden. En dan soms, héél soms maar weliswaar, kan je toch een hele eind rijden zonder motorstoring terwijl de lichtjes wel blijven branden. Bij het opstarten en uitvallen zie je ook dat het motorsysteem precies helemaal uitvalt, want ondanks dat de gloeiboegies al opgewarmd waren bij eerdere startpogingen, licht het lichtje van de boegies steeds opnieuw weer op.
Er werden in de verschillende garages al diverse soorten foutcodes uitgelezen, maar de rode draad in het hele verhaal zou de ECU zijn die vervangen zou moeten worden. Kostelijke grap natuurlijk (men spreekt van 1850 euro voor de nieuwe ECU en zonder plaatsing en herprogrammeren van deze nieuwe ECU). Ook Nissan Belgium werd door de laatste garage (een hele betrouwbare trouwens, denken wij toch) ook gecontacteerd en ook daar kwam de melding dat zij dit nog nooit hebben voorgehad. Nissan Belgium raadde enkele bijkomende tests aan die ook werden uitgevoerd en steeds weer wordt verwezen naar de ECU..... maar een absolute zekerheid dat alles opgelost zal zijn met de ECU te vervangen kan men ons niet geven....
WIj zitten financieel in een tijdelijk maar lastig parket door onverwachte verbouwingskosten. Wie kan ons raadgeven mbt de ECU vervangen of niet en wie weet wat de werkelijke kost van zo'n ECU is? Help help zou ik zo zeggen dus ... Alvast bedankt voor jullie raad/tips !!

debendevanro

Geplaatst door debendevanro (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 6 jaar geleden

Deze storing lijkt en heeft veel weg van een defecte krukassensor...
Deze wordt nog weleens over het hoofd gezien.

Grt. Paul

debendevanro (0), 6 jaar geleden

Dankjewel Paul voor je reactie.
Uw terechte opmerking werd eerder al gesteld door iemand van de pechverhelpingsdienst met veel ervaring inzake diagnose op het eerste zicht. In de garages waar onze auto al nagezien werd, zeggen ze dat ze die krukassensensor ook al gecontroleerd hebben via de foutmeldingen en aansluitend aan en uitzetten van die sensor. Helaas zou het niet die sensor zijn.....
Iemand nog ideeën want dit was echt een goede suggestie ?!

arjenhofstra (0) PRO, 6 jaar geleden

Op deze vraag is eigenlijk geen passend antwoord te geven zonder een verslag van de uitgevoerde diagnose. U zou die kunnen opvragen bij het autobedrijf.

Dat het niet te garanderen is dat een nieuwe ecu de problemen volledig verhelpt dat begrijp ik, soms valt dat niet te garanderen. Maar als het goed is zijn er wel componenten getest en zijn daaruit conclusies getrokken zodat in ieder geval veel delen met zekerheid zijn uitgesloten als oorzaak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.