Nissan Nissan Micra 1.0: Elektriciteitsprobleempje...

Bouwjaar: 1987

Hallo,

Zojuist heb ik samen met een vriend gepoogd de aandrijfriem van mijn dynamo wat strakker af te stellen... Dit is gelukt... Helaas heb ik nu een ander probleem... Tijdens het afstellen werd er sluiting (grote vonk!) gemaakt op de achterkant van de dynamo en is er een draadje afgebroken van een cilinder vormig ding met een dunne zwarte draad (vermoedelijk een condensator ofzo, (circa 2 cm lang, diameter van 1 cm), ik ben echt een leek) dat aan de achterkant van de dynamo zit. De draad heb ik weer bevestigd en volgens mij moet ie weer contact maken.

Nu heb ik het probleem dat wanneer mijn motor niet loopt mijn verlichting, remlichten, gevarenlicht etc. niet werken, draait mijn motor dan werkt alles. Op het kastje waar mijn zekeringen in zitten (zijn allemaal heel) staan een drietal categorien waar de zekeringen onder vallen. Alles wat onder de categorie battery staat werkt niet.

Nu vertelde die vriend uit de eerste alinea dat het relais wel eens kapot zou kunnen zijn. Ik bedoel nu het blauwgekleurde relais dat boven het kastje met de zekeringen zit. Als ik dat eruit haal verandert er namelijk helemaal niets aan de situatie en doet alles het gewoon mits de motor draait. Ik ben met het relais naar de Nissan dealer gegaan en heb gevraagd of ze het even door konden meten dat hebben ze gedaan. Maar ik vraag me af of ze dat wel goed gedaan hebben. De monteur zei dat ie hem gewoon op een accu had aangeloten en dat ie toen klikte en dat ie dus in orde zou moeten zijn. Maar ik vraag me af of je dat zo wel kunt testen. Je weet dan namelijk nog steeds niet of ie stroom doorgeeft lijkt me.

Ik hoop dat iemand mij kan vertellen hoe ik ervoor kan zorgen dat alle lichten het weer doen zonder dat ik daarvoor de motor hoef te starten. En ook ben ik erg benieuwd naar de functie van het relais en het op een condensator lijkende cilindertje achterop mijn dynamo.

Alvast bedankt!

Groeten,

Jan

jand5104

Geplaatst door jand5104 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Michel7773 (0) PRO, 19 jaar geleden

Op de pluspool zitten 1 of 2 smeltdraden (een soort zekering)zijn deze nog heel ?

jand5104 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ik begrijp alleen niet helemaal wat je bedoelt. Gaat het hier om de pluspool van de dynamo?

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

nee michel bedoelt bij de +pool van de accu zitten 1of2 smeltdraaden (zekeringe) deze kunnen stuk gegaan zijn het is soms van buiten niet te zien even aan trekken of doormeten
meten is weten gissen is missen
succes Jan

jand5104 (0), 19 jaar geleden

Ehm... Nou ik heb ze niet doorgemeten omdat ik niet beschik over de benodigde apparatuur. Ik heb wel geprobeerd te starten zonder die draden en dat ging niet omdat de startmotor toen niet ging draaien. Vervolgens heb ik ze weer terug gezet en hij startte weer. Volgens mij kan hier dus niet het probleem liggen. Zijn er nog andere opties?

jand5104 (0), 19 jaar geleden

En nu heb ik ook een ander probleem ontdekt... Mijn accu laadt niet meer op. Mijn dynamo moet overigens wel gewoon stroom leveren want de lichten doen het immers als de motor loopt. Help!

jand5104 (0), 19 jaar geleden

Oops... Er is toch een van de twee draden kapot. Mijn logica ging dus niet op, logisch eigenlijk aangezien het twee draden zijn. Ik ga zo ff kijken of ik van alle shit af ben als ik de draden vervang. Hartstikke bedankt!

jand5104 (0), 19 jaar geleden

Het probleem is nu verholpen... Het viel nog niet mee smeltdraden te vinden, het schijnt dat er tegenwoordig met zekeringen gewerkt wordt maar gelukkig boodt de sloop uitkomst. Hartsikke bedankt allemaal!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.